Sluttseddeldata er stort sett offentlig informasjon
I et brev til Nærings og fiskeridepartementet orienterte Fiskeridirektoratet for noen uker siden at man nå er klar til å legge ut landings- og sluttseddeldata i maskinlesbart format. Landings- og sluttseddeldata blir stadig mer etterspurt av offentligheten; til forskning, miljøinteresser og så videre. Fiskeridirektoratets praksis er nå å vurdere denne informasjonen som offentlig. Men unntak vil fortsatt være pris som påberopes forretningshemmeligheten i bedriftene.
«Sjømatbedriftene er selvsagt glad for at omsetning av en felles ressurs gjøres almen tilgjengelig , men vi hadde gjerne sett at også prisinformasjon i førestehåndsledd er tilgjengelig for alle, sier Jurgen Meinert, fagsjef for fangstbasert industri og eksport. Vi kan ikke se at prisen for villfanget fisk som eies av fellesskapet og prisreguleres åpent av salgslagene, må beskyttes som en forretningshemmelighet. Tvertom menervi at åpenhet om pris og ikke bare mengde og art, vil hjelpe aktørene på land i å posisjonere seg mye bedre i den offentlige diskusjonen om eventuelle kriminelle aktiviteter med en felles ressurs. Vi må husker at det er bare båtsiden som så langt sitter igjen med en viss prisoversikt.»
Fiskeridirektoratet vil gjøre opplysningene tilgjengelig på Direktoratets hjemmeside under : https://www.fieskeridir.no/yrkesfiske/statistikk-yrkesfiske/fangst-og-kvoter.
Andre aktuelle saker
Vil du delta i intervju?
Fiskeridirektoratet ønsker å intervjue et utvalg personer som jobber i fiskerinæringen våren 2024 Målet er å øke kunnskapen om hvilke utfordringer fiskerinæringen står ovenfor når det gjelder å følge regelverket i praksis. Ved å delta bidrar du til...
Dagens vinnere i NM i Sjømat
Da har dommerne gjennomført nok en kåring av de beste firma sine produkt i kategoriene kaldrøkt laks og åpen klasse. Vi gratulerer alle vinnerne. KLASSE KALDRØKT LAKS 5.3.2024 FIRMA PRODUKT PLASSERING Mikals Laks AS Einerøkt laks 1. Reinhartsen AS Kald Røkt Laks 2....
Akvakulturnæringa på Vestlandet – frå «Raudt til Grønt»
Det blir åpent møte om rapporten fra "Rødt til Grønt" som er utarbeidet av HI, VI, UIS på oppdrag fra Vestland fylkeskommune. Tid: Torsdag 18. april kl. 15:00 - 17:30 (kaffi og noko å bita i frå kl. 15:00, møtestart kl. 15:30) Stad: Radisson Blu Royal Hotel...
Dagens vinnere i NM i Sjømat
Da er NM i Sjømat over for denne gang, og våre 5 dommere har smakt seg gjennom over 100 ulike produkt. Sjømatbedriftene er som arrangør stolt over all den fantastiske sjømaten som de mange selskap har levert til bedømming. Vi gratulerer dagens vinnere, og takker alle...
Ta kontakt
Boks 639 Sentrum, 7406 Trondheim
Tlf: +47 73 84 14 00
Besøksadresse:
Dronningens gate 7, 6. etasje
E-post: post@sjomatbedriftene.no
Personvernerklæring
Få nyhetsbrev
Abonner på vårt nyhetsbrev om du vil holde deg oppdatert på vår aktivitet og aktuelle saker for sjømatnæringa.