Nyttig møte med Fiskeriministeren om behandling med legemidler mot lakselus

Sjømatbedriftene har i dag fredag 21.09 hatt møte med fiskeriministeren sammen med Sjømat Norge og Norsk Industri. Det var et godt og produktivt møte, hvor vi opplever en fremover lent og handlingsrettet fiskeriminister. Hovedtemaet var medikamentell behandling av lus og hvordan vi møter dette temaet. Harald Tom Nesvik redegjorde for at det vil komme tiltak fra departementet på kort sikt, mest sannsynlig inne bruk av hydrogenperoksid, men at tiltak på kort og lang sikt skal ha godt faglig fundament, og det er viktig og hente inn god forskning og faktakunnskap.

Andre aktuelle saker

Dialogmøte med Mattilsynet om forbedring av områdene for koordinert brakklegging i Hordaland

Mattilsynet kalte på torsdag inn til møte i Bergen for en dialog om hvordan en kan forbedre smittespredning i Hordaland. Hordaland er et oppdrettsintenst område, og Mattilsynet er bekymret for at smitte derfor sprer seg lett mellom enkelte anlegg. 120 representanter...

les mer

Ta kontakt

Boks 639 Sentrum, 7406 Trondheim
Tlf: +47 73 84 14 00
Besøksadresse:
Dronningens gate 7, 6. etasje
E-post: post@sjomatbedriftene.no
Personvernerklæring

Få nyhetsbrev

Abonner på vårt nyhetsbrev om du vil holde deg oppdatert på vår aktivitet og aktuelle saker for sjømatnæringa.