fbpx

Sjømatbedriftene svært kritisk til kort høringsfrist i sak om endring av akvakulturloven

Fiskeridepartementet har sist fredag sent ut på høring forslag til endring av akvakulturloven. En av grunnene til forslag om endring er for å unngå at selskaper som kommer i rød produksjonssone og som eventuelt får redusert produksjon går til rettsak mot departementet. Høringsfristen har meget kort frist og er satt til 22. februar 2019.

Sjømatbedriftene er klar på at dette en prinsipielt viktig sak. For oppdrettere som blir berørt av et slikt nedtrekk i produksjonen vil det ha store konsekvenser både økonomisk og i verste fall kan arbeidsplasser gå tapt.

Når departementet legger til grunn en så kort høringsfrist så er det fra Sjømatbedriftenes side helt uakseptabelt. Det er i strid med hovedregelen om at det normalt skal være 3 måneders høringsfrist. Saken er i sin natur omfattende og krever grundig arbeid. Vi er helt avhengig av at dette er noe vi kan behandle på en god organisatorisk måte med våre medlemmer og tillitsvalgte.

Departementet har somlet

Når departementet nå krever så kort behandlingstid er det selvsagt fordi de er redd for at de ikke vil klare å nå en behandling i Stortinget før sommeren. Det er et problem som ikke kan legitimere en så kort høringsfrist.

Andre aktuelle saker

Påmeldingen til Sjømatdagene 2021 har åpnet!

Påmeldingen til Sjømatdagene 2021 har åpnet!

Velkommen til Sjømatdagene 2021 - Norges framtidsnæring i en ny tid   Link til påmelding finner du her: https://app.tappin.no/registration/index.php?e=sjomatdagene2021  Mer informasjon:https://sjomatdagene.no/  Sammen med en rekke sentrale aktører vil vi gjennom...

les mer
Arbeidstilsynet gjennomfører smittevernskontroller

Arbeidstilsynet gjennomfører smittevernskontroller

Tekst: Arbeidstilsynet For å bidra til å begrense smittespredningen i Norge skal Arbeidstilsynets inspektører nå ut og kontrollere at smittevernet ivaretas på norske arbeidsplasser. De som bryter regelverket om smittevern, må regne med korte frister og strenge...

les mer
Utstedelse av helsesertifikater julen 2020

Utstedelse av helsesertifikater julen 2020

Tekst: Mattilsynet Julen 2020 har avdeling Romerike utvidet åpnigstid, mens de andre kontorene har reduserte åpningstider. Forhåndsmeldinger må derfor sendes inn i god tid, slik at tilsynskontorene med redusert åpningstid har mulighet til å behandle disse. Åpningstid...

les mer
Det blir Sjømatdagene 2021

Det blir Sjømatdagene 2021

Sjømatdagene 2021 blir en todelt konferanse. Den første delen vil gå av stabelen i januar og blir Tv-produksjon, mens del to blir en fysisk konferansedag i løpet av våren. -Vi hadde i det lengste håpet at vi skulle få gjennomført Sjømatdagene som en fysisk konferanse...

les mer

Ta kontakt

Boks 639 Sentrum, 7406 Trondheim
Tlf: +47 73 84 14 00
Besøksadresse:
Dronningens gate 7, 6. etasje
E-post: post@sjomatbedriftene.no
Personvernerklæring

Få nyhetsbrev

Abonner på vårt nyhetsbrev om du vil holde deg oppdatert på vår aktivitet og aktuelle saker for sjømatnæringa.