Vellykket seminar av Sjømatbedriftene og ATEA om digitalisering.
Torsdag 25.april holdt Sjømatbedriftene og It-selskapet ATEA seminar om teknologiutvikling digitalisering i sjømatbransjen. Det var over 20 påmeldte, med deltagere fra oppdrettsselskaper, leverandørindustrien, teknologiselskaper og noen journalister fra fagtidsskrifter.
Hovedtemaet for seminaret var: vil kunstig intelligens overta for dagens røkter?
Teknologiutviklingen går i en rasende fart, og den kunstige intelligensen blir stadig mer avansert. Mange mener at den kunstige intelligensen vil erstatte dagens røkter, og i tillegg bidra til bedre fiskevelferd og store besparelser for oppdrettsselskapene. ATEA med foredragsholdere Alexander Flesland, Anita Sondresen og Trond Henriksen, dro deltagerne igjennom ulike problemstillinger som it-sikkerhet, hvilke plattformer for datamottak og utveksling som er tilgjengelig i dag, hvordan skal man orientere seg i jungelen av antall tilbydere og løsninger, og sist men ikke minst 9 gode råd til hvordan oppnå en god digital oppdrettshverdag.
Det var god stemning og aktive deltagere, og det var god dialog mellom foredragsholdere og deltagere.
For dere som vil lese mer om seminaret, kan dere lese følgende artikler.
– Mye må på plass før oppdretterne kan ta i bruk kunstig intelligens
Andre aktuelle saker
Vil du delta i intervju?
Fiskeridirektoratet ønsker å intervjue et utvalg personer som jobber i fiskerinæringen våren 2024 Målet er å øke kunnskapen om hvilke utfordringer fiskerinæringen står ovenfor når det gjelder å følge regelverket i praksis. Ved å delta bidrar du til...
Dagens vinnere i NM i Sjømat
Da har dommerne gjennomført nok en kåring av de beste firma sine produkt i kategoriene kaldrøkt laks og åpen klasse. Vi gratulerer alle vinnerne. KLASSE KALDRØKT LAKS 5.3.2024 FIRMA PRODUKT PLASSERING Mikals Laks AS Einerøkt laks 1. Reinhartsen AS Kald Røkt Laks 2....
Akvakulturnæringa på Vestlandet – frå «Raudt til Grønt»
Det blir åpent møte om rapporten fra "Rødt til Grønt" som er utarbeidet av HI, VI, UIS på oppdrag fra Vestland fylkeskommune. Tid: Torsdag 18. april kl. 15:00 - 17:30 (kaffi og noko å bita i frå kl. 15:00, møtestart kl. 15:30) Stad: Radisson Blu Royal Hotel...
Dagens vinnere i NM i Sjømat
Da er NM i Sjømat over for denne gang, og våre 5 dommere har smakt seg gjennom over 100 ulike produkt. Sjømatbedriftene er som arrangør stolt over all den fantastiske sjømaten som de mange selskap har levert til bedømming. Vi gratulerer dagens vinnere, og takker alle...
Ta kontakt
Boks 639 Sentrum, 7406 Trondheim
Tlf: +47 73 84 14 00
Besøksadresse:
Dronningens gate 7, 6. etasje
E-post: post@sjomatbedriftene.no
Personvernerklæring
Få nyhetsbrev
Abonner på vårt nyhetsbrev om du vil holde deg oppdatert på vår aktivitet og aktuelle saker for sjømatnæringa.