fbpx

Vellykket seminar av Sjømatbedriftene og ATEA om digitalisering.

Torsdag 25.april holdt Sjømatbedriftene og It-selskapet ATEA seminar om teknologiutvikling digitalisering i sjømatbransjen. Det var over 20 påmeldte, med deltagere fra oppdrettsselskaper, leverandørindustrien, teknologiselskaper og noen journalister fra fagtidsskrifter.

Hovedtemaet for seminaret var: vil kunstig intelligens overta for dagens røkter?

Teknologiutviklingen går i en rasende fart, og den kunstige intelligensen blir stadig mer avansert. Mange mener at den kunstige intelligensen vil erstatte dagens røkter, og i tillegg bidra til bedre fiskevelferd og store besparelser for oppdrettsselskapene. ATEA med foredragsholdere Alexander Flesland, Anita Sondresen og Trond Henriksen, dro deltagerne igjennom ulike problemstillinger som it-sikkerhet, hvilke plattformer for datamottak og utveksling som er tilgjengelig i dag, hvordan skal man orientere seg i jungelen av antall tilbydere og løsninger, og sist men ikke minst 9 gode råd til hvordan oppnå en god digital oppdrettshverdag.

Det var god stemning og aktive deltagere, og det var god dialog mellom foredragsholdere og deltagere.

For dere som vil lese mer om seminaret, kan dere lese følgende artikler.

– Mye må på plass før oppdretterne kan ta i bruk kunstig intelligens

Oppdretterne vil fortsatt telle lakselus manuelt

Andre aktuelle saker

Suksess for den første Norway Seafood Festival

Suksess for den første Norway Seafood Festival

Foto: The Nor-Fishing Foundation / Stiftelsen Nor-Fishing Mange som trosset været og besøkte Norway Seafood Festival.Ugjestmildt vær la ingen demper på stemningen da Norway Seafood Festival gikk av stabelen 2. -4. mars i Trondheim. −  Norge og Trøndelag har verdens...

les mer

Ta kontakt

Boks 639 Sentrum, 7406 Trondheim
Tlf: +47 73 84 14 00
Besøksadresse:
Dronningens gate 7, 6. etasje
E-post: post@sjomatbedriftene.no
Personvernerklæring

Få nyhetsbrev

Abonner på vårt nyhetsbrev om du vil holde deg oppdatert på vår aktivitet og aktuelle saker for sjømatnæringa.