fbpx

Vellykket seminar av Sjømatbedriftene og ATEA om digitalisering.

Torsdag 25.april holdt Sjømatbedriftene og It-selskapet ATEA seminar om teknologiutvikling digitalisering i sjømatbransjen. Det var over 20 påmeldte, med deltagere fra oppdrettsselskaper, leverandørindustrien, teknologiselskaper og noen journalister fra fagtidsskrifter.

Hovedtemaet for seminaret var: vil kunstig intelligens overta for dagens røkter?

Teknologiutviklingen går i en rasende fart, og den kunstige intelligensen blir stadig mer avansert. Mange mener at den kunstige intelligensen vil erstatte dagens røkter, og i tillegg bidra til bedre fiskevelferd og store besparelser for oppdrettsselskapene. ATEA med foredragsholdere Alexander Flesland, Anita Sondresen og Trond Henriksen, dro deltagerne igjennom ulike problemstillinger som it-sikkerhet, hvilke plattformer for datamottak og utveksling som er tilgjengelig i dag, hvordan skal man orientere seg i jungelen av antall tilbydere og løsninger, og sist men ikke minst 9 gode råd til hvordan oppnå en god digital oppdrettshverdag.

Det var god stemning og aktive deltagere, og det var god dialog mellom foredragsholdere og deltagere.

For dere som vil lese mer om seminaret, kan dere lese følgende artikler.

– Mye må på plass før oppdretterne kan ta i bruk kunstig intelligens

Oppdretterne vil fortsatt telle lakselus manuelt

Andre aktuelle saker

Påmeldingen til Sjømatdagene 2021 har åpnet!

Påmeldingen til Sjømatdagene 2021 har åpnet!

Velkommen til Sjømatdagene 2021 - Norges framtidsnæring i en ny tid   Link til påmelding finner du her: https://app.tappin.no/registration/index.php?e=sjomatdagene2021  Mer informasjon:https://sjomatdagene.no/  Sammen med en rekke sentrale aktører vil vi gjennom...

les mer
Arbeidstilsynet gjennomfører smittevernskontroller

Arbeidstilsynet gjennomfører smittevernskontroller

Tekst: Arbeidstilsynet For å bidra til å begrense smittespredningen i Norge skal Arbeidstilsynets inspektører nå ut og kontrollere at smittevernet ivaretas på norske arbeidsplasser. De som bryter regelverket om smittevern, må regne med korte frister og strenge...

les mer
Utstedelse av helsesertifikater julen 2020

Utstedelse av helsesertifikater julen 2020

Tekst: Mattilsynet Julen 2020 har avdeling Romerike utvidet åpnigstid, mens de andre kontorene har reduserte åpningstider. Forhåndsmeldinger må derfor sendes inn i god tid, slik at tilsynskontorene med redusert åpningstid har mulighet til å behandle disse. Åpningstid...

les mer
Det blir Sjømatdagene 2021

Det blir Sjømatdagene 2021

Sjømatdagene 2021 blir en todelt konferanse. Den første delen vil gå av stabelen i januar og blir Tv-produksjon, mens del to blir en fysisk konferansedag i løpet av våren. -Vi hadde i det lengste håpet at vi skulle få gjennomført Sjømatdagene som en fysisk konferanse...

les mer

Ta kontakt

Boks 639 Sentrum, 7406 Trondheim
Tlf: +47 73 84 14 00
Besøksadresse:
Dronningens gate 7, 6. etasje
E-post: post@sjomatbedriftene.no
Personvernerklæring

Få nyhetsbrev

Abonner på vårt nyhetsbrev om du vil holde deg oppdatert på vår aktivitet og aktuelle saker for sjømatnæringa.