fbpx

Garnviks Røkeri AS vant NM i varmrøkt laks

Denne uken har Sjømatbedriftene avholdt NM i røkt og gravet laks og ørret i Trondheim. Norges beste produkter innen kategorien har blitt kåret, og Garnviks Røkeri fra Frøya vant gull og ble norgesmester i klassen varmrøkt laks.

Det ble en knallhard Trønderfight i denne kategorien mellom Garnviks Røkeri fra Frøya og Dolmøy House of Seafood fra Hitra. Innen dette produktet var det familiebedriften fra Frøya som trakk det lengste strået. Fagjuryen kommenterte dette var et bra produkt med god og frisk smak. 50% av folkejuryen skalerte dette produktet som 8 eller 9 på en skala fra en til ni der ni er best. Syrlig og perfekt, saftig og smakfull og gode krydderier, er noen av de beskrivelsene som ble gitt. De kjemiske analysene viste en god del syrlighet som bidrar til friskhet. Friskheten eller syrligheten ble også kommentert av dommerne.

– Helt fantastisk, vi er både stolt og glad, sier daglig leder Vidar Garnvik, før han fortsetter: Vi jobber hver dag med fokus på kvalitet og krav til råvarer. Dette i kombinasjon av ny og gammel matkunnskap. I jakten på den unike og gode røyksmaken blir fisken røkt av en egenkomponert flisblanding av bøk og gran, før den til slutt tilsettes einer.

Han trekker også frem kontakten og samspillet med lokalmatprodusenter i nærmiljøet og regionen, og at dette har vært til stor hjelp i utviklingen av både produkter og bedriften, og understreker at deres varmrøkte laks, som nå kan omtales som Norges beste, kan fås kjøpt i utvalgte butikker på Hitra, Frøya, Trondheim, Orkanger, Stjørdal og Oslo.

Garnviks Røkeri AS mottok premien av fylkesordfører Tore O. Sandvik, under Trøndersk matfestival, i dag fredag 2. juli.

Den lille familiebedriften startet i en garasje som ble omgjort til et røkeri i 2014, og fra våren 2015 ble Garnviks en heltidsjobb. Oi, Trøndersk Matfestival har vært en god arena for bedriften. Hele tre ganger har de vunnet prisen for årets sjømatprodukt under matfestivalen i Trondheim.

Det er 19. gang at norgesmesterskapet i røkt og gravet laks og ørret blir arrangert av organisasjonen Sjømatbedriftene. Et fagpanel bestående av kokker og forskere fra Sintef og NTNU har valgt ut fem finalistene i hver klasse. Deretter har et forbrukerpanel kåret vinnerne. Testingen har foregått på det nye sensoriske laboratoriet på NTNU.

Aldri tidligere har det vært så mange påmeldte til NM-konkurransen. I år deltok 23 produsenter fra hele landet med totalt 84 produkter. NM-general og organisasjonssjef i Sjømatbedriftene, Kjetil Hestad, sier at dommerne hadde en krevende oppgave å plukke ut vinnerne.

– Kvaliteten på produktene har aldri vært bedre. Kombinasjonen av ærgjerrige produsenter og fantastiske råvarer gir resultater, sier Kjetil Hestad.

Resultater NM i røkt og gravet laks og ørret 2019

 

Kaldrøkt laks

Gull:                Mikals Laks AS, Hjelmeland – Rogaland

Sølv:               Mikals Laks AS, Hjelmeland – Rogaland

Bronse:           Espevær Røkeri, Bømlo – Hordaland

 

Kaldrøkt ørret

Gull:                Dolmøy House of Seafood AS, Hitra – Trøndelag

Sølv:                Fiskeeksperten Reinhartsen AS, Kristiansand – Agder

Bronse:           Mikals Laks AS, Hjelmeland – Rogaland

 

Varmrøkt laks

Gull:                Garnviks Røkeri AS, Frøya – Trøndelag

Sølv:               Dolmøy House of Seafood AS, Hitra – Trøndelag  

Bronse:           Mikals Laks AS, Hjelmeland – Rogaland

 

Gravet laks

Gull:                Isfjord Norway AS, Trondheim – Trøndelag

Sølv:               Fiskeeksperten Reinhartsen AS, Kristiansand – Agder

Bronse:           Norsk Sjømat AS, Stranda – Møre & Romsdal

 

Åpen klasse

Gull:                Isfjord Norway AS, Trondheim – Trøndelag

Sølv:               Leiren Laks AS, Vaksdal kommune – Hordaland

Bronse:           Mikals Laks AS, Hjelmeland – Rogaland

 

For ytterligere informasjon, ta kontakt med Vidar Garnvik hos Garnviks Røkeri mobil 468 85 126 eller arrangøren Sjømatbedriftene ved organisasjonssjef Kjetil Hestad på mobil 924 44 460 eller e-post kjetil.hestad@sjomatbedriftene.no.

Sjømatbedriftene er en nasjonal, politisk uavhengig næringsorganisasjon som representerer alle ledd i sjømatnæringen fra produksjon til salg. Formålet er å utvikle sjønæringene på en samfunnsmessig ansvarlig og miljømessig bærekraftig måte. På samme tid skal Sjømatbedriftene ivareta medlemmenes interesser – både næringspolitisk, økonomisk, faglig og sosialt. 

Andre aktuelle saker

Restauksjon av løyve til lakseoppdrett

Restauksjon av løyve til lakseoppdrett

I byrjinga av oktober vil det være mogeleg å by på restkapasitet til lakseoppdrett. Då vil useld kapasitet frå auksjonen i fjor, tilbys på nytt.  Nærings- og fiskeridepartementet har fastsette forskrifta om sal av restkapasitet gjennom auksjon. Den opnar måndag 2....

les mer
Bilder NM i Sjømat – premieutdelingen

Bilder NM i Sjømat – premieutdelingen

Foto: Sjømatbedriftene I stålende sol ble det delt ut medalje til stolte sjømatprodusenter under årets AquaNOR messe.   Andre aktuelle saker Boks 639 Sentrum, 7406 Trondheim Tlf: +47 73 84 14 00Besøksadresse:Dronningens gate 7, 6. etasjeE-post:...

les mer

Ta kontakt

Boks 639 Sentrum, 7406 Trondheim
Tlf: +47 73 84 14 00
Besøksadresse:
Dronningens gate 7, 6. etasje
E-post: post@sjomatbedriftene.no
Personvernerklæring

Få nyhetsbrev

Abonner på vårt nyhetsbrev om du vil holde deg oppdatert på vår aktivitet og aktuelle saker for sjømatnæringa.