fbpx

Mikals Laks Norgesmester i kaldrøkt laks

Denne uken har Sjømatbedriftene avholdt NM i røkt og gravet laks og ørret i Trondheim. Norges beste produkter innen kategorien har blitt kåret, og Mikaels Laks fra Hjelmeland i Rogaland vant gull og ble norgesmester, med både gull og sølv i klassen kaldrøkt laks.

Fagjuryen kommenterte at dette var et bra produkt med bra tekstur og smak. De kommenterte også at de fant saltsmaken balansert. 44% av folkejuryen skalerte dette produktet som 8 eller 9 på en skala fra en til ni der ni er best. Skikkelig god røykt laks med kjempefin tørrhet i kombinasjon med riktig mengde røyk og salt, mild, passe salt og passe røkt, er noen av de beskrivelsene som ble gitt.

– Vi er utrolig stolte og glad for å ha gått helt til topps, og kan skilte med at vi har Norges beste kaldrøkt laks. Vi har alltid lagt vår ære i å produsere røkt og gravet laks av ypperste kvalitet til matbevisste kunder, sier Astrid Fossaa Viga, som er daglig leder i familiebedriften.

Den meriterte familiebedriften fra Hjelmeland har tidligere innkassert 5 gull, 5 sølv og 1 bronse fra tidligere NM-konkurranser. I år kan de fylle premieskapet med ytterligere 1 gull, 1. sølv og 3 bronse.

Mikals Laks mottok premien av fylkesordfører Tore O. Sandvik, under Trøndersk matfestival, i dag fredag 2. juli.

Årets vinnerprodukter sammen med deres øvrige produkter kan man få kjøpt i de fleste dagligvarebutikkene rundt om i Rogaland.

Det er 19. gang at norgesmesterskapet i røkt og gravet laks og ørret blir arrangert av organisasjonen Sjømatbedriftene. Et fagpanel bestående av kokker og forskere fra Sintef og NTNU har valgt ut fem finalistene i hver klasse. Deretter har et forbrukerpanel kåret vinnerne. Testingen har foregått på det nye sensoriske laboratoriet på NTNU.

Aldri tidligere har det vært så mange påmeldte til NM-konkurransen. I år deltok 23 produsenter fra hele landet med totalt 84 produkter. NM-general og organisasjonssjef i Sjømatbedriftene, Kjetil Hestad, sier at dommerne hadde en krevende oppgave å plukke ut vinnerne.

– Kvaliteten på produktene har aldri vært bedre. Kombinasjonen av ærgjerrige produsenter og fantastiske råvarer gir resultater, sier Kjetil Hestad.

Resultater NM i røkt og gravet laks og ørret 2019

Kaldrøkt laks

Gull:                Mikals Laks AS, Hjelmeland – Rogaland

Sølv:               Mikals Laks AS, Hjelmeland – Rogaland

Bronse:           Espevær Røkeri, Bømlo – Hordaland

 

Kaldrøkt ørret

Gull:                Dolmøy House of Seafood AS, Hitra – Trøndelag

Sølv:                Fiskeeksperten Reinhartsen AS, Kristiansand – Agder

Bronse:           Mikals Laks AS, Hjelmeland – Rogaland

 

Varmrøkt laks

Gull:                Granviks Røkeri AS, Frøya – Trøndelag

Sølv:               Dolmøy House of Seafood AS, Hitra – Trøndelag  

Bronse:           Mikals Laks AS, Hjelmeland – Rogaland

 

Gravet laks

Gull:                Isfjord Norway AS, Trondheim – Trøndelag

Sølv:               Fiskeeksperten Reinhartsen AS, Kristiansand – Agder

Bronse:           Norsk Sjømat AS, Stranda – Møre & Romsdal

Åpen klasse

Gull:                Isfjord Norway AS, Trondheim – Trøndelag

Sølv:               Leiren Laks AS, Vaksdal kommune – Hordaland

Bronse:           Mikals Laks AS, Hjelmeland – Rogaland

 

 

For ytterligere informasjon, ta kontakt med Mikals Laks på mobil 95 97 66 78 eller arrangøren Sjømatbedriftene ved organisasjonssjef Kjetil Hestad på mobil 924 44 460 eller e-post kjetil.hestad@sjomatbedriftene.no.

Sjømatbedriftene er en nasjonal, politisk uavhengig næringsorganisasjon som representerer alle ledd i sjømatnæringen fra produksjon til salg. Formålet er å utvikle sjønæringene på en samfunnsmessig ansvarlig og miljømessig bærekraftig måte. På samme tid skal Sjømatbedriftene ivareta medlemmenes interesser – både næringspolitisk, økonomisk, faglig og sosialt. 

 

 

 

Andre aktuelle saker

Ta kontakt

Boks 639 Sentrum, 7406 Trondheim
Tlf: +47 73 84 14 00
Besøksadresse:
Dronningens gate 7, 6. etasje
E-post: post@sjomatbedriftene.no
Personvernerklæring

Få nyhetsbrev

Abonner på vårt nyhetsbrev om du vil holde deg oppdatert på vår aktivitet og aktuelle saker for sjømatnæringa.