fbpx

Sjømatbedriftene krever store endringer av Mattilsynet innen påske

Sjømatbedriftenes administrerende direktør gir Mattilsynet tiden frem til neste jul på å få gjenopprettet tilliten, men krever at store endringer må være på plass til påske.

– Det er liten tvil om at Mattilsynet har manglende tillit på flere områder. Situasjonen er svært alvorlig. Når jeg gir tiden frem til neste jul betyr ikke det at ingenting skal skje frem til da, men da skal alt være på plass, og vi skal oppleve et helhetlig tilsyn som vi kan ha tillit til, sier Eriksson, og fortsetter:

– Jeg forventer videre at man har på plass gode nok rutiner for planlegging, gjennomføring og oppfølging av tilsyn allerede til påske, og at man i løpet av våren må vi som næring kunne oppleve at man har fått på plass et system som sikrer en oppdatert og enhetlig fortolkning av regelverket, en sterk og tydelig styring, og effektiv ressursbruk, sier Eriksson

Sjømatbedriftenes sjef mener tilsynet trenger mer kompetanse innen blå sektor, og at kompetanseheving og rekrutteringen på dette området må starte umiddelbart.

– Det er liten tvil om at den nye direktøren i Mattilsynet har en heftig tid foran seg, og at det kreves knallhard jobbing i 24/7 for å få ting på stell, sier han.

Sjømatbedriftene forventer også at politikerne og ansvarlige departement gir tydelige styringssignal, og legger til rette for nødvendige ressurser for å lykkes.

– Til syvende og sist er det statsråden som har ansvaret, og landbruksministeren må sørge for tydelig lederskap, samt sørge for at nødvendige ressurser slik at man kan lykkes med å etablere en velfungerende organisering, sier han.

Robert Eriksson påpeke viktigheten av at sjømatnæringen som kanskje er landets største fremtidsnæring, får økt oppmerksomhet i tilsynet i form av en mer fremtredende prioritering og økte ressurser.

– Vi som næring er avhengig av et sterkt og kompetent tilsyn, avslutter han.

https://ilaks.no/store-endringer-i-mattilsynet-ma-vaere-pa-plass-til-paske/

Andre aktuelle saker

Save the date – Sjømatdagene

Save the date – Sjømatdagene

Sjømatdagene 24. – 26. mars 2025 på Hell Det er med stor glede vi nå kan annonsere datoen for Sjømatdagene 2025, som vil finne sted på Scandic Hell. Som en av de mest tradisjonsrike konferansene i bransjen, lover vi et program som vil inspirere og engasjere.  Sett av...

les mer
The Royal Blue Night i Nor-Fishing uken

The Royal Blue Night i Nor-Fishing uken

Den 21. august arrangerer Sjømatbedriftene og KOMENT, The Royal Blue Night – en eksklusiv aften for sjømatnæringen. Der kan du ta med deg kunder, samarbeidspartnere og ansatte til en helaftens opplevelse. En god arena for å etablere nye og styrke eksisterende...

les mer
Nye krav til arbeidskontrakt

Nye krav til arbeidskontrakt

Image by pch.vector on FreepikNye krav til hvilke opplysninger arbeidskontrakter må inneholde, trer i kraft 1. juli. Hensikten er at dette skal bidra til tydeligere og mer forutsigbare arbeidsvilkår for å gi økt trygghet og klarhet for arbeidstakerne.  De nye kravene...

les mer

Ta kontakt

Boks 639 Sentrum, 7406 Trondheim
Tlf: +47 73 84 14 00
Besøksadresse:
Dronningens gate 7, 6. etasje
E-post: post@sjomatbedriftene.no
Personvernerklæring

Få nyhetsbrev

Abonner på vårt nyhetsbrev om du vil holde deg oppdatert på vår aktivitet og aktuelle saker for sjømatnæringa.