fbpx

Milliardkonsern over til Sjømatbedriftene

Hoffseth

Hofseth International AS i Ålesund har meldt konsernet inn som medlem av bransjeorganisasjonen Sjømatbedriftene. Konsernsjef Roger Hofseth begrunner skiftet med at Sjømatbedriftene har en bedre forståelse enn andre for hva som er viktig for sjømatnæringen.

TEKST: Ragnar Larsen

– Sjømatnæringen kan bli Norges viktigste fremtidsnæring, og da må næringen være seg sitt samfunnsansvar bevisst. Det gjelder å sikre sjømatens omdømme, at lokal verdiskaping kommer lokalsamfunnene til gode og at bærekraft ligger til grunn for alt vi driver med. Denne forståelsen har vi funnet hos Sjømatbedriftene, sier Hofseth og fortsetter:

         – Sjømatnæringen skal være den viktigste jobbskaperen langs norskekysten. Da må vi ta vare på små, solide og tradisjonelle sjømatbedrifter som kjenner de lokalsamfunn hvor de opererer, understreker Roger Hofseth.

         Hofseth-gruppen er et internasjonalt sjømatkonsern med hovedkontor i Ålesund og et fullt integrert selskap med produksjon av smolt og oppdrettsfisk og med slakteri og flere foredlingsanlegg.

         Konsernet har om lag 460 ansatte og hadde i fjor en omsetning på 4,2 milliarder kroner. Mer enn 95 prosent av produksjonen eksporteres. Konsernet er Norges ledende videreforedler av laks og ørret med en samlet kapasitet på 100 000 tonn råstoff ved fabrikkene i Ålesund, Valderøy i Giske kommune og Syvde i Vanylven. Konsernet produserer alt av ferdigprodukter som fileter, porsjoner og røkte produkter for ledende internasjonale dagligvare- og restaurantkjeder. Hofseth-konsernet står for 20 prosent av all ørret som oppdrettes i Norge.

         Konsernet omfatter også datterselskapet Hofseth Aqua med eget anlegg for smoltproduksjon i Tafjord, seks oppdrettsanlegg i Stranda kommune og Fjord kommune ved Storfjorden og egen brønnbåt for fiskefrakt til slakteriet i Ålesund.

         Hofseth International As er også stor aksjonær i Hofseth Biocare AS, som bruker avskjær fra foredlingsbedriftene til å produsere lakseoljer, proteiner og kalsium ved fabrikkene på Midsund i Molde og Berkåk i Trøndelag.

Andre aktuelle saker

Regjeringen struper distriktene

Regjeringen struper distriktene

Foto: Sjømatbedriftene.Regjeringens forslag om grunnrenteskatt på havbruk er et nytt eksempel på at det tas strupetak på Kyst- og Distrikts - Norges mest betydelige næringsvei og landets viktigste fremtidsnæring. Sammen med det totale skatte- og avgiftstrykket...

les mer
Finale: NM i Sjømathandel 2022

Finale: NM i Sjømathandel 2022

ALLE FINALISTENE: Foran f.v. Linda Helene Johansen (Meny Skedsmokorset), Malin Lindal Olaussen (Meny Sørlandsparken/Røa), Christian Holth Clasen (Meny Gystadmarka), Casandra Perkins (Coop Mega), Mimoun Kandrouch (Meny Drøbak), Hedda Leversen Larsen (Fisketorget...

les mer
Finale i NM i Sjømathandel 2022: Se bildene!

Finale i NM i Sjømathandel 2022: Se bildene!

Foto: Sjømatbedriftene.Sjømatbedriftene arrangerte sammen med våre samarbeidspartnere KOM (Opplæringskontoret for salgs- og matbransjen), Coop Mega, Meny, Norsk Villfisk og Domstein denne uka finale for NM i Sjømathandel 2022. Her finner du noen glimt av det...

les mer

Ta kontakt

Boks 639 Sentrum, 7406 Trondheim
Tlf: +47 73 84 14 00
Besøksadresse:
Dronningens gate 7, 6. etasje
E-post: post@sjomatbedriftene.no
Personvernerklæring

Få nyhetsbrev

Abonner på vårt nyhetsbrev om du vil holde deg oppdatert på vår aktivitet og aktuelle saker for sjømatnæringa.