fbpx

Sjømatbedriftene i samarbeid med SANDS Advokatfirma inviterer til WEBINAR:

Offentlige myndigheters sanksjonsbruk overfor havbruksnæringen

Havbruksnæringen er underlagt mange ulike regelsett, og det er flere sektormyndigheter som følger opp næringen. Det stilles stadig strengere og mer omfattende offentligrettslige krav. Blant myndighetenes virkemiddel for å sikre etterlevelse av reglene er sanksjoner i form av pålegg, tvangsmulkt, overtredelsesgebyr og bøtestraff.
Som advokater ser vi regelmessig at myndigheters bruk av sanksjoner enten er mangelfullt utredet, ikke er undergitt konkrete vurderinger eller mangler et tilstrekkelig hjemmelsgrunnlag for straff og sanksjon. Vi opplever også ofte at dialogen med myndighetene er vanskelig – for eksempel ved at næringen opplever seg mistenkeliggjort på en urimelig måte.

Seminaret vil med utgangspunkt i praktiske eksempler belyse kravene til saksbehandling og myndighetenes bruk av sanksjoner. Hvordan skal næringen forholde seg til myndighetenes vedtak? Når bør man akseptere vedtak om sanksjonsbruk – og når bør myndighetens vedtak utfordres ved klage eller rettslig prøving?

Advokatene Halfdan Mellbye, Lars S. Alsaker og Kenneth Steffensen fra SANDS Advokatfirma vil belyse disse spørsmålene. Det vil bli mulighet for å stille spørsmål underveis i webinaret.

Onsdag 23.09.2020 kl. 10-11

Webinaret arrangeres av Sjømatbedriftene i samarbeid med SANDS Advokatfirma.

Andre aktuelle saker

Skandia Cup: Sjømat hører hjemme på idrettsarenaen

Skandia Cup: Sjømat hører hjemme på idrettsarenaen

Foto: Stian Engh-Halstvedt.Sjømatbedriftene var i helga til stede under Skandia Cup i Trondheim for å dele ut gratis fiskeburgere til barna. Tiltaket ble en stor suksess, og viser at sjømat hører hjemme på idrettsarenaen.Tiltaket ble satt i gang igjennom et samarbeid...

les mer
Mattilsynet: Skjema- og eksporttjenester er ustabile

Mattilsynet: Skjema- og eksporttjenester er ustabile

Mattilsynet skriver på sin hjemmeside at de opplever at deres skjematjenester er ustabile som følge av utfordringer hos Altinn.Jobbes med saken Altinn skriver følgende på sine sider: "Målrettede tjenestenektangrep mot norske nettløsninger har siden natt til onsdag...

les mer
Uttakskonkurranser NM i Sjømathandel 2022: Se bildene!

Uttakskonkurranser NM i Sjømathandel 2022: Se bildene!

Foto: Sjømatbedriftene.Sjømatbedriftene arrangerte sammen med våre samarbeidspartnere KOM (Opplæringskontoret for salgs- og matbransjen), Coop Mega, Meny, Norsk Villfisk og Domstein denne uka uttakskonkurranser for NM i Sjømathandel 2022. Her finner du noen glimt av...

les mer
NM i Sjømathandel: Åtte videre til finalen

NM i Sjømathandel: Åtte videre til finalen

PÅ BILDET: Malin Lindal Olaussen fra Meny Røa fikk flest poeng i uttakskonkurransen for NM i Sjømathandel 2022. Foto: Sjømatbedriftene.Sjømatbedriftene arrangerte uttakskonkurranser for NM i Sjømathandel 15. og 16. Juni. Åtte gikk videre til finalen som avholdes under...

les mer

Ta kontakt

Boks 639 Sentrum, 7406 Trondheim
Tlf: +47 73 84 14 00
Besøksadresse:
Dronningens gate 7, 6. etasje
E-post: post@sjomatbedriftene.no
Personvernerklæring

Få nyhetsbrev

Abonner på vårt nyhetsbrev om du vil holde deg oppdatert på vår aktivitet og aktuelle saker for sjømatnæringa.