fbpx

To nye produktklasser under NM i Sjømat

Reidar Fredriksen fra Reinhartsen og Marit Hjønnevåg fra Brødrene Hjønnevåg er klare for NM i Sjømat 2021.

Tekst: Sjømatbedriftene
Dato: 05.03.2021

Årets første NM konkurranse er like rundt hjørnet, og det nærmer seg sakte men sikkert påmeldingsfristen den 31. Mars. Det betyr at det fortsatt er tid for din bedrift til å melde på deres produkter i en eller flere av de totalt 15 produktklassene.

NM i Sjømat 2021 vil bli gjennomført i uke 17 (26. april – 30. april) med en fagjury som vil bedømme alle produktene. – Vi har i år som tidligere år fått på plass det vi mener er en solid fagjury, alle med ulik kompetanse og bakgrunn, sier Anette Almås, fagsjef for sjømathandel og foredling i Sjømatbedriftene. Hun har det faglige ansvaret for NM i Sjømat. Produktene blir presentert anonymt til fagdommerne og alle deltagende produkter blir bedømt etter en karakterskala, der følgende kriterier vil bli vektlagt: Produktets utseende (er det appetittlig eller er det avvik man ikke forventer i produkter av denne typen), lukt, smak og konsistens.

Anette Almås er fagsjef for sjømathandel og foredling i Sjømatbedriftene. Hun er også fagansvarlig under NM.

– Vi ser at påmeldingen fortsatt er størst i de «tradisjonelle» produktklassene, men det er veldig spennende at vi i år også har fått med to klasser for osteprodukter, sier Anette Almås. – Det er viktig for oss å få vist frem mangfoldet av sjømat som finnes i landet vårt. Dette kommer virkelig til syne nå når vi har slått sammen NM i Sjømatprodukter og NM i Røkt og gravet laks og ørret til en stor konkurranse, og i tillegg fått på plass to nye produktklasser. Almås forteller videre at konkurransen er en handelsvarekonkurranse og de innsendte produktene skal representere bedriftens handelsvare.

Tilbakemeldinger på innsendte produkt

Når produktene er bedømt, vil fagjuryen komme med tilbakemeldinger på hvert enkelt produkt, som deltakerne får tilsendt i etterkant av konkurransen. Om du ikke har tenkt å gå for seier, er dette altså en mulighet til å få tilbakemelding fra svært kompetent fagpersonell på for eksempel nye produkter, eller produkter du ønsker å utvikle videre. – Vi nådde ikke opp de første gangene vi var med, men vi fikk en god bedømmelse på våre produkter, hva vi kunne gjøre med de for å få de bedre. Dette tok vi med oss tilbake igjen til vår bedrift, og dette har resultert i det du ser her, sier Reidar Fredriksen fra Reinhartsen i Kristiansand, mens han viser frem en drøss med medaljer fra tidligere NM (se video øverst i saken). Marit Hjønnevåg fra Brødrene Hjønnevåg er en av de som også har god erfaring både med å delta og å vinne medaljer under NM, og hos Brødrene Hjønnevåg har de planer om å hente medaljer også i år.

 

Har du spørsmål om NM i Sjømat?

Mobil: +47 414 28 587
E-post: mali@sjomatbedriftene.no

Mali Myren

Arrangement- og kommunikasjonsansvarlig, Sjømatbedriftene

Andre aktuelle saker

Save the date – Sjømatdagene

Save the date – Sjømatdagene

Sjømatdagene 24. – 26. mars 2025 på Hell Det er med stor glede vi nå kan annonsere datoen for Sjømatdagene 2025, som vil finne sted på Scandic Hell. Som en av de mest tradisjonsrike konferansene i bransjen, lover vi et program som vil inspirere og engasjere.  Sett av...

les mer
The Royal Blue Night i Nor-Fishing uken

The Royal Blue Night i Nor-Fishing uken

Den 21. august arrangerer Sjømatbedriftene og KOMENT, The Royal Blue Night – en eksklusiv aften for sjømatnæringen. Der kan du ta med deg kunder, samarbeidspartnere og ansatte til en helaftens opplevelse. En god arena for å etablere nye og styrke eksisterende...

les mer
Nye krav til arbeidskontrakt

Nye krav til arbeidskontrakt

Image by pch.vector on FreepikNye krav til hvilke opplysninger arbeidskontrakter må inneholde, trer i kraft 1. juli. Hensikten er at dette skal bidra til tydeligere og mer forutsigbare arbeidsvilkår for å gi økt trygghet og klarhet for arbeidstakerne.  De nye kravene...

les mer

Ta kontakt

Boks 639 Sentrum, 7406 Trondheim
Tlf: +47 73 84 14 00
Besøksadresse:
Dronningens gate 7, 6. etasje
E-post: post@sjomatbedriftene.no
Personvernerklæring

Få nyhetsbrev

Abonner på vårt nyhetsbrev om du vil holde deg oppdatert på vår aktivitet og aktuelle saker for sjømatnæringa.