fbpx

Oversikt over hovedreglene for karantene og karantenehotell

1.06. 2021

logo Regjeringen

Norge har på grunn av covid-19-pandemien innført strenge innreiserestriksjoner for utlendinger. Som hovedregel kan kun utlendinger som er bosatt i Norge reise inn. Norske borgere har alltid rett til innreise.

TEKST: Regjeringen

Dersom du er en av de som kan reise inn til Norge, må du sette deg inn i informasjonen nedenfor. Tabellen gir en overordnet oversikt over hovedreglene for hvem som skal i innreisekarantene og på karantenehotell fra 27. mai 2021.

Sett deg også inn i viktig innreiseinformasjon på regjeringen.no/innreise.
Vær oppmerksom på at det finnes unntak som ikke fremgår av tabellen.

Hovedregler fra og med 27. mai 2021

land karantene karantenehotell
Alle land utenfor EØS/Schengen/UK Ja, i 10 dager Ja, også etter nødvendige reiser (til negativ test døgn 7)

EØS/Schengen/UK

Røde land/områder

med høyt smittepress (>150 per 100 000 innbyggere)

Ja, i 10 dager

(til negativ test døgn 7)

Ja, også etter nødvendige reiser. Man kan teste seg ut av karantenehotell tidligst på døgn 3 eller døgn 7, avhengig av smittepresset i landet man kommer fra.

EØS/Schengen/UK

Røde land/områder

med moderat smittepress (<150 per 100 000 innbyggere)

Ja, i 10 dager

(til negativ test døgn 7) Innreisekarantenen skal tilbringes i egen bolig eller på annet egnet oppholdssted hvor det er mulig å unngå nærkontakt med andre, med enerom, eget bad og eget kjøkken eller matservering.

Nei

EØS/Schengen/UK

Gule land/områder

<25 per 100 000 innbyggere og i gjennomsnitt mindre enn 4 % positive prøver de siste to ukene

Nei Nei

Informasjon om smittesituasjonen i Europa finner du på FHI sine nettsider. 

Kommentarer til tabellen:

Reisende som kommer fra land utenfor EØS/Schengen/UK, skal i utgangspunktet, være på karantenehotell i hele karanteneperioden frem til negativ test tidligst etter sju døgn.

Land innenfor EØS/Schengen/UK er inndelt i røde og gule kategorier etter om det er krav om innreisekarantene. For de områdene i EØS/Schengen/UK der det er krav om karantene, gjelder følgende:

  • Reisende fra EØS/Schengen/UK som har lavt smittepress slipper å oppholde seg på karantenehotell. De må gjennomføre karantenen hjemme eller på et annet egnet karantenested. Med lavt smittepress mener vi færre enn 150 nye smittede per 100 000 de siste 14 dagene og maks 4 prosent av de som testes, er positive.
  • Reisende fra EØS/Schengen/UK som har flere smittede enn dette må være på karantenehotell frem til de har fått en negativ test tatt tidligst etter tre døgn. De må fullføre karantenen hjemme eller på et annet egnet karantenested og kan teste seg ut av karantene tidligst etter sju døgn.
  • Reisende fra EØS/Schengen/UK med særlig høyt smittepress, må være på karantenehotell fram til negativ test tidligst etter sju døgn.

Ta kontakt

Boks 639 Sentrum, 7406 Trondheim
Tlf: +47 73 84 14 00
Besøksadresse:
Dronningens gate 7, 6. etasje
E-post: post@sjomatbedriftene.no
Personvernerklæring

Få nyhetsbrev

Abonner på vårt nyhetsbrev om du vil holde deg oppdatert på vår aktivitet og aktuelle saker for sjømatnæringa.