fbpx

Programmet for Sjømatbedriftenes Jubileumskonferanse 21. September

20.07. 2021

logo Regjeringen

Du kan nå melde deg på Sjømatbedriftenes Jubileumskonferanse 21. September ved å gå inn på www.sjomatbedriftene.no/jubileumskonferansen-2021/. Alle medlemmer som meldte seg på innen 29. Juni er sikret plass, men nå har vi åpnet for at også eksterne kan melde seg på. Under kan du se programmet for dagen.

TEKST: Sjømatbedriftene

21. September 2021

10:00 – 16:30 – KONFERANSE

HISTORISK TILBAKEBLIKKYngvar Gustavsen, Lokalhistoriker

FREMTID  Hva tar vi med oss- og hvordan blir veien videre for havbruksnæringa de neste 50 år? Gustav Witzøe, SalMar – Sondre Eide, Eide Fjordbruk – Roger Hofseth, Hofseth International – Arne Nore, tidligere toppsjef i Pan Fish

BÆREKRAFT  Hvordan skal vi redusere fotavtrykket til fôr? Leif Kjetil Skjæveland, Skretting – Erik Gracey, BioMar

FORBRUKER- OG MARKEDSTRENDER Tom-Jørgen Gangsø, Sjømatrådet

TEKNOLOGI – Teknologi, digitalisering og konsumentenes krav – Atea

FREMTID OG UTVIKLING – Sjømatindustriens fremtid de neste 20 år? Hvordan skal vi tilpasse oss trendene? Odd Emil Ingebrigtsen, Fiskeri- og sjømatminister – Sigvald Rist, Insula – Roger Hofseth, Hofseth International

SJØMAT TIL IDRETTSGLADE BARNOle Jørstad, Norges Idrettsforbund – Odd-Bjørn Hjelmeset, Kvarøy Salmon – Bente Skari, Nittedal Idretts-SFO – Robert Eriksson, Sjømatbedriftene

IMOT OSS STATEN LOVER BØYES – Halfdan Mellbye, SANDS Advokatfirma

ARBEIDSPLASSER – Mer torskeoppdrett kan holde fabrikkene i gang gjennom året Christian Riber, Norcod

Konferansen vil bli ledet av konferansier Bjarne Brøndbo.

Yngvar Gustavsen

Lokalhistoriker

Foto: Privat

Yngvar Vassbakk Gustavsen, født 1945 i Hadsel. Bodde mesteparten av barndommen i fiskeværet Gryllefjord på Senja. I 1967 kom han som lærer til Myre. Her har han vært rektor og kommunalsjef. Fra 1991 til 2016 var han i styret til trålrederiet Prestfjord AS, flere år som styreformann.

Som lokalhistoriker er han nå redaktør av årsskriftet «Leddiken».

Gustav Witzøe

Gründer og konsernsjef i SalMar

Foto: www.salmar.no

Gustav Witzøe er en norsk industrigründer. Han er mest kjent som gründer og konsernsjef i SalMar, et av verdens største lakseoppdrettsselskaper. Han er utdannet ingeniør fra Oslo tekniske skole, og arbeidet en tid som bilmekaniker ved Isbergs Bilforretning i Oslo og som ingeniør i Volvo Norge. I 1979 etablerte han Bewi AS, en fabrikant av plastemballasje for oppdrettsnæringen, i Hamarvik på Frøya. Han var administrerende direktør i Bewi frem til 1990.

Kilde: www.wikipedia.org

Sondre Eide

Daglig leder i Eide Fjordbruk

Foto: Eide Fjordbruk

Sondre er tredje generasjons oppdretter, utdannet med MBA fra San Francisco, jurist ved UiO, og har en bachelor i business administration. På fritida liker Sondre som tidligere skiskytter å være aktiv. I junior VM Ruhpolding i skiskyting 2008 vant blant annet Sondre sølv.

Kilde: www.efb.no

Roger Hofseth

Administrerende direktør i Hofseth International AS

Foto: Hofseth BioCare

Roger Hofseth har bred og omfattende operasjons- og ledererfaring i sjømatnæringen. Han har vært styremedlem i Hofseth BioCare siden han etablerte selskapet i 2009. Han trådte inn som administrerende direktør august 2017, og er for tiden også administrerende direktør i Hofseth International AS og Hofseth Aqua AS.

Arne Nore

Tidligere toppsjef i Pan Fish

Foto: Privat

Arne Nore er utdannet siviløkonom, og er grunnlegger av fiskerikonsernet Pan Fish. Arne bygde på 1990-tallet opp oppdretts- og fiskeforedlingskonsernet Pan Fish til et av verdens største fiskeriselskap.

Kilde: www.alkunne.no

Leif Kjetil Skjæveland

Bærektaftsansvarlig og samfunnskontakt i Skretting Norge

Foto: Skretting

Leif Kjetil Skjæveland er bærekraftansvarlig og samfunnskontakt i Skretting Norge. Han er utdannet historiker og journalist og har tidligere jobbet som oppdragsforsker og redaktør. Han har også erfaring fra merkevarebygging og softwareutvikling.

Tom-Jørgen Gangsø

Direktør for markedsinnsikt og markedsadgang i Norges Sjømatråd

Foto: Norges Sjømatråd

Tom-Jørgen Gangsø har vært direktør for markedsinnsikt og markedsadgang siden mai 2019. Gangsø har en Executive MBA i Seafood Management fra Norges Handelshøgskole, en Master i Business Creation and Entrepreneurship fra UiT Norges arktiske universitet, og en Bachelor i International Business fra Middlesex University i London. Gangsø har jobbet i Sjømatrådet siden 2012 og har jobbet med både analyse, markedsføring og ledet flere større utviklingsprosjekter. Han har også hatt ansvar for strategiutviklingen i Sjømatrådet.

Odd-Emil Ingebrigtsen

Fiskeri- og sjømatminister

Fisk og Sjømatminister

Foto: Høyre

Odd Emil Ingebrigtsen ble utnevnt til fiskeri- og sjømatminister 13. mars 2020. Han har tidligere innehatt flere lederstillinger og styreverv i privat næringsliv i hjembyen Bodø og omegn. Av politisk erfaring har han 24 år bak seg i kommunestyret i Bodø, hvorav åtte av dem i formannskapet. Han har også vært Bodø Høyres ordførerkandidat.

Kilde: www.regjeringen.no

Sigvald Rist

Administrerende direktør i Insula Norge

Fisk og Sjømatminister

Foto: Insula

Sigvald Rist ledet Insulas datterselskap Lofotprodukt AS fra etableringen i 1994 til opprettelsen av Insula i 2015. Før dette arbeidet han på Dahl Nusfjord settefiskanlegg AS. Han satt i perioden 2010-2014 i Sjømatbedriftenes fiskematutvalg. Sigvald har en Bachelorgrad i Akvakultur fra Nord Universitet, og lederutdanning gjennom Nord-Norsk Lederutvikling.

Kilde: www.insula.no

Ole Jørstad

Styremedlem i Norges Idrettsforbund

Fisk og Sjømatminister

Foto: Norges Idrettsforbund

Ole Jørstad har sin bakgrunn fra håndballen, både som spiller, trener, dommer og kampdelegat. Han har blant annet vært styreleder i Levanger Håndballklubb og i European Handball Federation (BC). Han har vært visepresident i Norges Håndballforbund, og i 2019 gikk han inn som styremedlem Norges Idrettsforbund. Jørstad er også eier og daglig leder i K4 Invest AS.

Odd-Bjørn Hjelmeset

Markedssjef i Kvarøy Salmon

Fisk og Sjømatminister

Foto: Privat

Odd-Bjørn Hjelmeset er tidligere en langrennsløper og verdensmester. Han har jobbet som sponsorsjef i Terra-Gruppen, og som sponsorsjef i Bama. Han var senest markeds- og sportssjef i Skiskytterforbundet, før han tiltrådte i rollen som markedssjef i Kvarøy Salmon, som er eksportselskapet til Kvarøy Fiskeoppdrett.

Robert Eriksson

Administrerende direktør i Sjømatbedriftene

Fisk og Sjømatminister

Foto: Sjømatbedriftene

Robert Eriksson er Administrerende direktør i Sjømatbedriftene, og tidligere politiker (Frp). Han var innvalgt på Stortinget fra Nord-Trøndelag 2005–2013 og var leder av Stortingets arbeids- og sosialkomité 2009–2013. Mellom 2013 og 2015 var han arbeids- og sosialminister i Erna Solbergs regjering. Etter at han sluttet i politikken i 2015 har han jobbet som PR-konsulent i firmaet MSLGROUP og som lobbyist for sjømatindustrien. Han ble i 2017 ansatt som Administrerende direktør i Sjømatbedriftene

Halfdan Mellbye

Partner i SANDS Advokatfirma

Fisk og Sjømatminister

Foto: SANDS Advokatfirma

Halfdan er spesialist på reguleringen av fiskeri- og oppdrettsnæring og har arbeidet med disse næringene de siste 30 årene. Han har særlig omfattende erfaring og kompetanse på den offentlige reguleringen av fiskeoppdrett i Norge og på fiskesalgslagsloven. Halfdan er forfatter av en rekke artikler om juridiske spørsmål og har skrevet boken «Rettslig regulering av Norsk akvakultur.

Christian Riber

Daglig leder i Norcod

Fisk og Sjømatminister

Foto: Norcod

Christian Riber er utdannet ved Copenhagen Business School. Han har 12 år med erfaring som Commercial Director i Sirena Group. Han jobbet også i 2 år som Account Manager i Experian. Han var styreformann i Norcod før han tiltrådte som daglig leder i 2020.

Ta kontakt

Boks 639 Sentrum, 7406 Trondheim
Tlf: +47 73 84 14 00
Besøksadresse:
Dronningens gate 7, 6. etasje
E-post: post@sjomatbedriftene.no
Personvernerklæring

Få nyhetsbrev

Abonner på vårt nyhetsbrev om du vil holde deg oppdatert på vår aktivitet og aktuelle saker for sjømatnæringa.