fbpx

Besøkte Røst – satte kvotesystemet på dagsorden

Tirsdag denne uken besøkte Sjømatbedriftenes administrerende direktør, Robert Eriksson, Røst i Lofoten. Det ble under oppholdet avlagt bedriftsbesøk både hos Røst Sjømat og Røst Trandamperi.

Det ble også gjennomført et møte på Røst Brygghotell hvor man samlet bedriftene på Røst for å diskutere nærmere hvilke utfordringer de opplever man står ovenfor i villfisksektoren. Her ble fremtidens kvotesystem og viktigheten av en differensiert flåtestruktur satt på dagsorden.

-Det å få gode innspill fra de som har støvlene på er utrolig nyttig. Det gjør det enklere for oss som organisasjon å kunne lage en strategi på hvordan vi kan bidra til å løfte de ulike utfordringene, og ikke minst jobbe frem gode løsninger som kan presenteres ovenfor beslutningstakerne, sier Sjømatbedriftenes administrerende direktør Robert Eriksson.

Både bedriftene på Røst og Sjømatbedriftene venter i spenning på den varslede stortingsmeldingen som skal omhandle nytt kvotesystem. Det ligger an til at flåtestrukturen kan bli et sentralt tema i meldingen som forventes å bli lagt frem i løpet av våren.

Det vil etter Sjømatbedriftenes oppfatning være helt avgjørende at man får en fremtidig flåtestruktur som sikrer variasjon i størrelse innenfor kystfiskeflåten, og at man klarer å opprettholde den variasjonen som hele fiskeflåten representerer. Dette gjelder både hav og kystflåte.

Eriksson viser til at en solid, robust og differensiert kystfiskeflåte legger til rette for lokalt eierskap, lokale leverandører, god konkurranse mellom aktørene, innovasjon, mangfold.

-Det er utrolig viktig at vi opprettholder en flåtestruktur som oppleves forutsigbar og tilpasset råstofftilgangen. Da må man ha fartøygrupper og redskapsgrupper som utfyller hverandre, sier Eriksson, som påpeker at differensiert og spredt eierskap er like avgjørende som differensiert flåtestruktur for en fungerende helhet.

På ettermiddagen ble det avholdt et møte med FiFor`s nye styreleder, Rune Stokvold. Her ble det diskutert felles fiskeripolitiske utfordringer og hvordan man kunne samarbeide om de saker man har felles standpunkt i.

-Jeg opplever møtene og besøkene på Røst som nyttige og konstruktive. Det var rett og slett en bra dag, avslutter Eriksson.

 

 

 

 

 

Andre aktuelle saker

Vil du delta i intervju? 

Vil du delta i intervju? 

Fiskeridirektoratet ønsker å intervjue et utvalg personer som jobber i fiskerinæringen våren 2024     Målet er å øke kunnskapen om hvilke utfordringer fiskerinæringen står ovenfor når det gjelder å følge regelverket i praksis.  Ved å delta bidrar du til...

les mer
Dagens vinnere i NM i Sjømat

Dagens vinnere i NM i Sjømat

Da har dommerne gjennomført nok en kåring av de beste firma sine produkt i kategoriene kaldrøkt laks og åpen klasse. Vi gratulerer alle vinnerne.   KLASSE KALDRØKT LAKS 5.3.2024 FIRMA PRODUKT PLASSERING Mikals Laks AS Einerøkt laks 1. Reinhartsen AS Kald Røkt Laks 2....

les mer
Dagens vinnere i NM i Sjømat

Dagens vinnere i NM i Sjømat

Da er NM i Sjømat over for denne gang, og våre 5 dommere har smakt seg gjennom over 100 ulike produkt. Sjømatbedriftene er som arrangør stolt over all den fantastiske sjømaten som de mange selskap har levert til bedømming. Vi gratulerer dagens vinnere, og takker alle...

les mer

Ta kontakt

Boks 639 Sentrum, 7406 Trondheim
Tlf: +47 73 84 14 00
Besøksadresse:
Dronningens gate 7, 6. etasje
E-post: post@sjomatbedriftene.no
Personvernerklæring

Få nyhetsbrev

Abonner på vårt nyhetsbrev om du vil holde deg oppdatert på vår aktivitet og aktuelle saker for sjømatnæringa.