Sjømatbedriftene på besøk til NTNU
Denne uken var Sjømatbedriftene invitert på besøk hos mastergradsstudenter innenfor studiet mat og teknologi ved NTNU. Studiet omhandler både sjømat og landbruksbaserte produkter men siden sjømat er næringen med størst vekstpotensial blir det gitt et bredere og dypere teknologifokus enn i landbruksbaserte produkter. Formålet med besøket var å gi studentene et innblikk i sjømatnæringen og være tilgjengelig for spørsmål knyttet opp mot studentenes masteroppgave. Fra Sjømatbedriftene stilte fagsjefene Kjetil Hestad, Lars Klungreseth og Anette Almås.
Mange av studentene hadde stor interesse for sjømatnæringen og hadde derfor valgt masteroppgaver innenfor blå sektor. Spesielt var interessen stor for pelagisk restråstoff og tang og tare som er spennende problemstillinger. Positivt er det også at mange av studentene gjennomfører sine oppgaver i samarbeid med bedrifter innenfor næringen. Det viser at det fortsatt er problemstillinger å ta tak i og at næringen fortsatt er i sterk utvikling.
Sjømatbedriftene syntes det var givende å se så stor interesse for sjømatnæringen og syntes det er flott å kunne bidra med kunnskap og et nettverk som kan være nyttig for studentenes oppgaver og fremtidig karriere innenfor sjømatnæringen!
Andre aktuelle saker
Vil du delta i intervju?
Fiskeridirektoratet ønsker å intervjue et utvalg personer som jobber i fiskerinæringen våren 2024 Målet er å øke kunnskapen om hvilke utfordringer fiskerinæringen står ovenfor når det gjelder å følge regelverket i praksis. Ved å delta bidrar du til...
Dagens vinnere i NM i Sjømat
Da har dommerne gjennomført nok en kåring av de beste firma sine produkt i kategoriene kaldrøkt laks og åpen klasse. Vi gratulerer alle vinnerne. KLASSE KALDRØKT LAKS 5.3.2024 FIRMA PRODUKT PLASSERING Mikals Laks AS Einerøkt laks 1. Reinhartsen AS Kald Røkt Laks 2....
Akvakulturnæringa på Vestlandet – frå «Raudt til Grønt»
Det blir åpent møte om rapporten fra "Rødt til Grønt" som er utarbeidet av HI, VI, UIS på oppdrag fra Vestland fylkeskommune. Tid: Torsdag 18. april kl. 15:00 - 17:30 (kaffi og noko å bita i frå kl. 15:00, møtestart kl. 15:30) Stad: Radisson Blu Royal Hotel...
Dagens vinnere i NM i Sjømat
Da er NM i Sjømat over for denne gang, og våre 5 dommere har smakt seg gjennom over 100 ulike produkt. Sjømatbedriftene er som arrangør stolt over all den fantastiske sjømaten som de mange selskap har levert til bedømming. Vi gratulerer dagens vinnere, og takker alle...
Ta kontakt
Boks 639 Sentrum, 7406 Trondheim
Tlf: +47 73 84 14 00
Besøksadresse:
Dronningens gate 7, 6. etasje
E-post: post@sjomatbedriftene.no
Personvernerklæring
Få nyhetsbrev
Abonner på vårt nyhetsbrev om du vil holde deg oppdatert på vår aktivitet og aktuelle saker for sjømatnæringa.