fbpx

Milliardpotensial i havet

Regjeringen satser på havnæringene. Havet skal gi oss mange bærekraftige og lønnsomme arbeidsplasser i årene som kommer. I dag jobber 214 000 personer i en av de tre havnæringene olje, sjømat eller maritim næring, og her skapes det verdier for nesten 500 milliarder kroner i året.

Regjeringen har gitt milliarder av kroner til forskning og innovasjon i havnæringene, for det er i disse næringene vi finner morgendagens jobber. Havet er et av de viktigste områdene Norge skal satse på i fremtiden. Vår kystlinje er en av verdens lengste og vi råder over havareal som er mer enn seks ganger større enn vårt landareal.

Havet har alltid vært viktig for Norge, og havet kommer til å by på store muligheter for både arbeidsplasser og vekst i økonomien også i fremtiden.

Regjeringen sin strategi for havnæringene kan du lese her.

Andre aktuelle saker

Suksess for den første Norway Seafood Festival

Suksess for den første Norway Seafood Festival

Foto: The Nor-Fishing Foundation / Stiftelsen Nor-Fishing Mange som trosset været og besøkte Norway Seafood Festival.Ugjestmildt vær la ingen demper på stemningen da Norway Seafood Festival gikk av stabelen 2. -4. mars i Trondheim. −  Norge og Trøndelag har verdens...

les mer

Ta kontakt

Boks 639 Sentrum, 7406 Trondheim
Tlf: +47 73 84 14 00
Besøksadresse:
Dronningens gate 7, 6. etasje
E-post: post@sjomatbedriftene.no
Personvernerklæring

Få nyhetsbrev

Abonner på vårt nyhetsbrev om du vil holde deg oppdatert på vår aktivitet og aktuelle saker for sjømatnæringa.