Økt behov for Flyfrakt mellom Norge og Asia
Vi i Sjømatbedriftene opplever at det er økt etterspørsel fra sjømateksportører om flere direkte flyruter mellom Norge og destinasjoner i Asia. Vi er derfor glade for at Nærings- og fiskeridepartementet nå jobber raskt med å få en oversikt over potensialet for norsk sjømateksport til markeder i Asia i tiden fremover og behovet for utvikling av flere flyruter.
Onsdag denne uke mottok vi en henvendelse fra departementet hvor vi ble bedt om å komme med innspill på følgende spørsmål:
Hvordan vurderer dere potensialet for norsk sjømateksport til de viktigste asiatiske markedene fremover? Dersom dere har tallestimater for eksportvolum av ulike sjømatprodukter til ulike land tar vi gjerne imot dette.
Hvordan vurderer dere dagens situasjon hva gjelder mulighetene for å få sjømatprodukter ut til de asiatiske markedene med flyfrakt?
Hvilke behov vil næringen ha fremover for flyfraktruter til asiatiske markeder fra regionale lufthavner, enten via Oslo eller direkte til utlandet?
Svarfrist er satt til innen utgangen av mandag 24. september.
Sjømatbedriftene mener potensialet for norsk sjømateksport til de viktigste asiatiske markedene vil være markant økende i årene framover. Dette skyldes spesielt to forhold: For det første vil befolkningsveksten øke raskere enn noen gang tidligere, og for det andre ser vi at levestandarden øker ved at flere kommer rykker opp og blir en del av middelklassen. De nevnte forholdene vil bidra til å øke betalingsvilligheten for norsk sjømat. Dette vil igjen føre til økt vareflyt inn mot det asiatiske markedet, og som vil gjøre at veksten i dette markedet øker enn hva som vil være tilfellet for øvrige markeder.
Sjømatbedriftene vil i sitt innspill være tydelige på at myndighetene må ta en klar rolle for å etablere en god retningsbalanse på cargo som skal ut og inn av Norge. Vi mener det er viktig at myndighetene evner å tenke både stort, og langsiktig nok. Vi mener alt ligger til rette for at Norge kan bli en «gateway» for vareflyt inn til Europa. Skal man lykkes med dette må myndighetene ha dette som en klar ambisjon og være villig til å bidra deretter. Vi mener det heller ikke er utenkelig at Norge, på litt sikt, kan bli en hub for vareflyt fra store og multinasjonale selskaper.
Har noen av våre eksportbedrifter øvrige innspill som dere mener vi bør vurdere å sende inn bes det om at dere tar kontakt med fagsjef Lars W. Klungreseth på mail: lars@sjomatbedriftene.no innen mandag 24. september kl. 1200.
Andre aktuelle saker
Overleverte forslag om nullutslippsteknologi til Statsråden
Foto: Johan Martin Krûger, Sjømatbedriftene Sjømatbedriftene overleverte onsdag et helhetlig forslag til forskrift og høringsuttalelse om nullutslippsteknologiordning til fiskeri og havminister Marianne Sivertsen Næss. Forslaget gir statsråden mulighet til raskt å...
Regjeringen øker permitteringstiden fra 26 til 52 uker for fiskeindustrien – Endringen må tre i kraft nå.
Sjømatbedriftene har jobbet hardt og lenge med å få utvidet dagpengeperioden for de permitterte i fiskeindustrien, fra 26 til 52 uker innenfor en periode på 18-måneder. Det er en stor seier at vi endelig har fått med oss regjeringen til å utvide permitteringsperioden....
Save the date – Sjømatdagene
Sjømatdagene 24. – 26. mars 2025 på Hell Det er med stor glede vi nå kan annonsere datoen for Sjømatdagene 2025, som vil finne sted på Scandic Hell. Som en av de mest tradisjonsrike konferansene i bransjen, lover vi et program som vil inspirere og engasjere. Sett av...
The Royal Blue Night i Nor-Fishing uken
Den 21. august arrangerer Sjømatbedriftene og KOMENT, The Royal Blue Night – en eksklusiv aften for sjømatnæringen. Der kan du ta med deg kunder, samarbeidspartnere og ansatte til en helaftens opplevelse. En god arena for å etablere nye og styrke eksisterende...
Ta kontakt
Boks 639 Sentrum, 7406 Trondheim
Tlf: +47 73 84 14 00
Besøksadresse:
Dronningens gate 7, 6. etasje
E-post: post@sjomatbedriftene.no
Personvernerklæring
Få nyhetsbrev
Abonner på vårt nyhetsbrev om du vil holde deg oppdatert på vår aktivitet og aktuelle saker for sjømatnæringa.