fbpx

Sjømateksport for nær 10 milliarder i oktober

Norge eksporterte 251 000 tonn sjømat for 9,9 milliarder kroner i oktober. Volumet falt med 12 prosent, mens eksportverdien økte med 10 prosent eller 884 millioner kroner fra oktober i fjor. Hittil i år har Norge eksportert 2,2 millioner tonn sjømat til en verdi av 80,7 milliarder kroner. Eksportvolumet har økt med 6 prosent, og verdien har økt med 4 prosent eller 3,2 milliarder kroner fra samme periode i fjor.

All time high for norsk lakseeksport

Norge eksporterte 104 000 tonn laks for 6,5 milliarder kroner i oktober. Det er en volumøkning på 8 prosent og en verdiøkning på 15 prosent eller 827 millioner kroner fra oktober i fjor. Hittil i år har Norge eksportert 862 000 tonn laks for 55,8 milliarder kroner. Det er en volumøkning på 7 prosent, mens verdien økte med 5 prosent eller 2,5 milliarder kroner fra samme periode i fjor. Gjennomsnittsprisen for hel, fersk laks var i oktober måned 58,39 kroner per kilo mot 54,50 kroner i oktober i fjor. Polen og Frankrike var de største markedene for laks i oktober.

Stor volumvekst for ørreteksporten

Norge eksporterte 4 700 tonn ørret for 293 millioner kroner i oktober. Det er en volumøkning på 24 prosent og en verdiøkning på 21 prosent eller 50 millioner fra oktober i fjor. Hviterussland og USA kjøpte mest ørret fra Norge i oktober.
Hittil i år har Norge eksportert 36 000 tonn ørret for 2,4 milliarder kroner. Det er en volumøkning på 22 prosent og en verdiøkning på 6 prosent eller 130 millioner kroner fra samme periode i fjor.

Fortsatt verdivekst for fersk torsk

Norge eksporterte 1 600 tonn fersk torsk, inklusiv filet, for 73 millioner kroner i oktober. Det er en volumnedgang på 26 prosent og en verdinedgang på 20 prosent eller 18 millioner kroner fra oktober i fjor. Danmark og Sverige var de største markedene for fersk torsk i oktober. Hittil i år har Norge eksportert 59 000 tonn fersktorsk, inklusiv filet, for 2,1 milliarder kroner. Det er en volumnedgang 5 prosent og en verdiøkning på 2 prosent eller 49 millioner kroner fra samme periode i fjor.
Norge eksporterte 5 600 tonn fryst torsk, inklusiv filet, for 232 millioner kroner i oktober. Volumet falt med 34 prosent mens verdien falt med 10 prosent eller 25 millioner kroner fra oktober i fjor. Kina og Storbritannia var de største markedene for fryst torsk i oktober. Hittil i år har Norge eksportert 57 000 tonn fryst torsk, inklusiv filet, for 2,1 milliarder kroner. Det er en volumnedgang på 15 prosent og en verdinedgang på 2 prosent eller 46 millioner kroner fra samme periode i fjor.

Veksten fortsetter for klippfisken – og kjempemåned for saltfisken

Norge eksporterte 10 400 tonn hel klippfisk for 500 millioner kroner i oktober. Det er en volumøkning på 3 prosent, og en verdiøkning på 25 million kroner eller 5 prosent fra oktober i fjor. Portugal og Brasil var de største markedene for klippfisk i oktober. Hittil i år har Norge eksportert 75 000 tonn klippfisk for 3,5 milliarder kroner. Det er en volumøkning 3 prosent og en verdiøkning på 5 prosent eller 157 millioner kroner fra samme periode i fjor.
Norge eksporterte 2 000 tonn saltfisk for 99 millioner kroner i oktober. Det er en volumvekst på 17 prosent og en verdiøkning på 21 prosent eller 17 millioner kroner fra oktober i fjor. Portugal og Italia var de største saltfiskmarkedene i oktober. Hittil i år har Norge eksportert 27 000 tonn saltfisk for 1,3 milliard kroner. Det er en volumøkning på 6 prosent, og en verdiøkning på 18 prosent eller 197 millioner kroner fra samme periode i fjor.

Sildeeksporten opp med 7 prosent

Norge eksporterte 16 600 tonn sild for 183 millioner kroner i oktober. Det er en volumnedgang på 6 prosent og en verdiøkning på 7 prosent eller 12 millioner kroner sammenlignet med oktober i fjor. Polen og Litauen var de største markedene for sild i oktober.
Hittil i år har Norge eksportert 216 000 tonn sild for 1,9 milliarder kroner. Det er en volumøkning på 10 prosent, og en verdinedgang på 5 prosent eller 93 millioner kroner fra samme periode i fjor.
Norge eksporterte 68 000 tonn makrell for 1,1 milliard kroner i oktober. Det er en volumnedgang på 35 prosent og en verdireduksjon på 12 prosent eller 148 millioner kroner fra oktober i fjor. I oktober har Japan og Kina vært de største markedene for makrell. Hittil i år har Norge eksportert 162 000 tonn makrell for 2,4 milliarder kroner. Det er en volumnedgang på 33 prosent, og en verdinedgang på 21 prosent eller 611 millioner kroner fra samme periode i fjor.

Skalldyr

Det ble eksportert 179 tonn kongekrabbe for 52 millioner kroner i oktober. Det er en økning i volum 26 prosent, mens verdien økte med 11 millioner kroner eller 28 prosent. Japan og Frankrike er de største mottakere i oktober. Hittil i år er det eksportert 1 700 tonn kongekrabbe til en verdi av 490 millioner kroner. Det er en økning av volum på 9 prosent, mens verdien økte med 70 millioner kroner eller 17 prosent.
Norge eksporterte 2 200 tonn reker for 119 millioner kroner i oktober. Det er en økning på 145 prosent i volum, mens verdien økte med 48 millioner kroner eller 68 prosent. Sverige og Island er de viktigste markedene for reker i oktober. Hittil i år er det eksportert 9 000 tonn reker til en verdi av 686 millioner kroner. Det er en volumøkning på 21 prosent og en verdiøkning på 22 prosent eller 124 millioner kroner

Andre aktuelle saker

Vil du delta i intervju? 

Vil du delta i intervju? 

Fiskeridirektoratet ønsker å intervjue et utvalg personer som jobber i fiskerinæringen våren 2024     Målet er å øke kunnskapen om hvilke utfordringer fiskerinæringen står ovenfor når det gjelder å følge regelverket i praksis.  Ved å delta bidrar du til...

les mer
Dagens vinnere i NM i Sjømat

Dagens vinnere i NM i Sjømat

Da har dommerne gjennomført nok en kåring av de beste firma sine produkt i kategoriene kaldrøkt laks og åpen klasse. Vi gratulerer alle vinnerne.   KLASSE KALDRØKT LAKS 5.3.2024 FIRMA PRODUKT PLASSERING Mikals Laks AS Einerøkt laks 1. Reinhartsen AS Kald Røkt Laks 2....

les mer
Dagens vinnere i NM i Sjømat

Dagens vinnere i NM i Sjømat

Da er NM i Sjømat over for denne gang, og våre 5 dommere har smakt seg gjennom over 100 ulike produkt. Sjømatbedriftene er som arrangør stolt over all den fantastiske sjømaten som de mange selskap har levert til bedømming. Vi gratulerer dagens vinnere, og takker alle...

les mer

Ta kontakt

Boks 639 Sentrum, 7406 Trondheim
Tlf: +47 73 84 14 00
Besøksadresse:
Dronningens gate 7, 6. etasje
E-post: post@sjomatbedriftene.no
Personvernerklæring

Få nyhetsbrev

Abonner på vårt nyhetsbrev om du vil holde deg oppdatert på vår aktivitet og aktuelle saker for sjømatnæringa.