fbpx

Møre of Norway – et kvalitetsstempel for fersk fisk

Det er for lite prisdifferensiering av fersk fisk, mener ferskfiskaktører på Møre, og god kvalitet gjenspeiler seg ikke i prisen. Hvordan kan vi synliggjøre den gode kvaliteten på ferskfisk fra Møre? Et forskningsprosjekt har sett nærmere på saken. Prosjektet ble tirsdag presentert for Marin samhandlingsarena Møre og Romsdal. Sunnmøre og Romsdal fiskesalgslag tok initiativ til prosjektet, som har blitt et tverrfaglig samarbeid mellom profesjonelle fiskere og kompetanse fra salgs- og markedsleddet og Møreforsking.

Prosjektet har jobbet med produktdifferensiering, merkevarebygging, markedskommunikasjon og langsiktige strategier for økt verdiskaping. Kvalitetsfisk fra Møre skal nå selges som en egen merkevare, med eget design og logo. Navnet MØRE OF NORWAY er valgt. Det viser hvor fisken kommer fra og vil bygge en historie rundt produktene og bedriftene. Fisk fra «Møre» er for mange kjøpere allerede forbundet med god kvalitet. Derfor har prosjektet også utarbeidet en egen kvalitetsstandard med tilhørende prosedyrer. Standarden er utarbeidet i samarbeid med fiskere og ferskfiskmottak, og målet med standarden er å skape et merkevareprodukt for fersk fisk av beste kvalitet.

Fremover vil flere fartøy, mannskap og mottak kurses og sertifiseres, slik at større kvantum av merkevaren vil bli tilgjengelig. Forutsigbar og godt dokumentert høy ferskfiskkvalitet skal gjøre merkevaren MØRE OF NORWAY til et kvalitetsstempel.

En egen hjemmeside er utviklet for å kommunisere merkevaren (morenorway.no). Det er fokus på historie, opprinnelse, topp kvalitet fra fangst til kunde, kort distribusjon, kompetanse, kurs og sertifisering.

Andre aktuelle saker

Suksess for den første Norway Seafood Festival

Suksess for den første Norway Seafood Festival

Foto: The Nor-Fishing Foundation / Stiftelsen Nor-Fishing Mange som trosset været og besøkte Norway Seafood Festival.Ugjestmildt vær la ingen demper på stemningen da Norway Seafood Festival gikk av stabelen 2. -4. mars i Trondheim. −  Norge og Trøndelag har verdens...

les mer

Ta kontakt

Boks 639 Sentrum, 7406 Trondheim
Tlf: +47 73 84 14 00
Besøksadresse:
Dronningens gate 7, 6. etasje
E-post: post@sjomatbedriftene.no
Personvernerklæring

Få nyhetsbrev

Abonner på vårt nyhetsbrev om du vil holde deg oppdatert på vår aktivitet og aktuelle saker for sjømatnæringa.