fbpx

Rørvik Fiskemat AS signerte avtale om reduksjon av matsvinn

Tidligere har Sjømatbedriftene signert bransjeavtalen om reduksjon av matsvinn. En avtale som er signert av fem departementer og tolv bransjeorganisasjoner. Målet med avtalen er å kunne oppfylle Norges forpliktelse til FNS bærekraftmål om at matsvinnet globalt skal halveres innen 2030. Etter signering av bransjeavtalen har det gitt våre medlemsbedrifter muligheten til å tilslutte seg avtalen og være med å bidra til FNs bærekraftmål. Bedrifter som signerer tilslutningserklæringen skal være med å bidra til å redusere matsvinnet ved å gjøre tall på matsvinn fra egen bedrift tilgjengelig for bransjestatistikk, gjennomføre tiltak for å redusere matsvinn i egen bedrift og samarbeide om tiltak på tvers av verdikjeden.

Denne uken signerte vår medlemsbedrift Rørvik Fiskemat AS tilslutningserklæringen. Sjømatbedriftene syntes det er veldig flott og fikk tatt en prat med økonomisjef Sunniva Nicolaisen hos Rørvik Fiskemat AS.

Hvorfor syntes Rørvik Fiskemat AS det er viktig å signere tilslutningserklæringen for reduksjon av matsvinn?

–        Vi synes det er viktig at vi som produsent tar det ansvaret vi kan for å redusere matsvinn. Årlig kastes det i Norge 350 000 tonn fult brukbar mat.  Vi synes det er veldig urovekkende når man tenker over omfanget av hvor mye mat som kastes i landet og resten av verden, og vi mener at vi alle må gjøre de tiltak de kan for å redusere dette. Vi ønsker å være med på å skape engasjement i industrien angående dette viktige temaet. Og vi skal også gjøre det vi kan for å bevisstgjøre og skape et engasjement blant forbrukerne.

Har dere noen tiltak som skal iverksettes fremover?

–        Vi har et bevist forhold til matsvinn i dag, og vi skal fremover fokusere enda mer på årsaken til matsvinn og hvilke tiltak vi kan gjøre for å redusere dette ytterligere. Vi har begynt å se på direkte tiltak i produksjonen som vil redusere matsvinnet. Vi jobber også med optimalisering av emballasje og pakkemetoder. I tillegg til tiltak i produksjon, holdbarhet og emballasje, skal vi jobbe med å bevisstgjøre forbrukerne. Vi skal bidra til at det blir kastet mindre mat ved å bl.a. gi tips og informere om hvordan man skal oppbevare fiskeprodukter på best mulig måte.

Sjømatbedriftene ønsker Rørvik Fiskemat AS lykke til med tiltakene som skal gjennomføres fremover. Ønsker din bedrift å signere tilslutningserklæringen for reduksjon av matsvinn ta kontakt med fagsjef Anette Almås for mer informasjon.

Andre aktuelle saker

Vil du delta i intervju? 

Vil du delta i intervju? 

Fiskeridirektoratet ønsker å intervjue et utvalg personer som jobber i fiskerinæringen våren 2024     Målet er å øke kunnskapen om hvilke utfordringer fiskerinæringen står ovenfor når det gjelder å følge regelverket i praksis.  Ved å delta bidrar du til...

les mer
Dagens vinnere i NM i Sjømat

Dagens vinnere i NM i Sjømat

Da har dommerne gjennomført nok en kåring av de beste firma sine produkt i kategoriene kaldrøkt laks og åpen klasse. Vi gratulerer alle vinnerne.   KLASSE KALDRØKT LAKS 5.3.2024 FIRMA PRODUKT PLASSERING Mikals Laks AS Einerøkt laks 1. Reinhartsen AS Kald Røkt Laks 2....

les mer
Dagens vinnere i NM i Sjømat

Dagens vinnere i NM i Sjømat

Da er NM i Sjømat over for denne gang, og våre 5 dommere har smakt seg gjennom over 100 ulike produkt. Sjømatbedriftene er som arrangør stolt over all den fantastiske sjømaten som de mange selskap har levert til bedømming. Vi gratulerer dagens vinnere, og takker alle...

les mer

Ta kontakt

Boks 639 Sentrum, 7406 Trondheim
Tlf: +47 73 84 14 00
Besøksadresse:
Dronningens gate 7, 6. etasje
E-post: post@sjomatbedriftene.no
Personvernerklæring

Få nyhetsbrev

Abonner på vårt nyhetsbrev om du vil holde deg oppdatert på vår aktivitet og aktuelle saker for sjømatnæringa.