fbpx

Dialogmøte med Mattilsynet om forbedring av områdene for koordinert brakklegging i Hordaland

Mattilsynet kalte på torsdag inn til møte i Bergen for en dialog om hvordan en kan forbedre smittespredning i Hordaland. Hordaland er et oppdrettsintenst område, og Mattilsynet er bekymret for at smitte derfor sprer seg lett mellom enkelte anlegg. 120 representanter fra oppdrettsnæringen hadde funnet veien til Hotel Neptun i Bergen for dialogmøte med Mattilsynet om dette tema.

Sjømatbedriftene er glad for at Mattilsynet tar et slikt initativ, og mener det er viktig at næring og forvaltning har en dialog om hva som skal til for å forbedre områdene for koordinert brakklegging. For Sjøamtbedriftene så er vi opptatt av at områdene for koordinert brakklegging ikke må bli til hinder for produksjon i de små og mellomstore oppdrettselskapene. Ved for store områder for koordinert brakklegging så vil det potensielt ha konsekvenser for akkurat de mest sårbare selskapene.

Organisasjonenene er enig om at smittespredning er viktig å forhindre, men det er helt klart at det ikke er noen «quick fix» på dette spørsmålet. Det vil i stor grad bety at man i Hordaland må få på plass færre og betydlig større anlegg, for på den måten skape større smittebarrier i fjordsystemene.

Kommunene er i denne sammenheng viktig, det må identifiseres nye områder som selskapne kan bruke til sin produksjon, og som vi alle vet så tar det lang tid med arealplanlegging i kommunene. Det vil ikke være akspeptabelt for bedriftene å foreta seg noe, dersom de ikke er helt sikker på at det ligger et areal klart til de som er store nok til å tåle en stor produksjon.

Matilsynet vil i tiden som kommer ta initativ til en fortsatt dialog om dette spørsmålet, og vi vil fra Sjømatbedriftene side støtte opp om slike møter.

Andre aktuelle saker

Eksport fra Norge til Storbritannia

Eksport fra Norge til Storbritannia

Storbritannia stiller krav om helsesertifikat, importmeldinger og grensekontroll ved import av ulike varer og dyr fra Norge.  Fra og med 31. januar 2024 blir kravene utvidet, og det blir innført helsesertifikatkrav for en rekke nye produkter som britiske myndigheter...

les mer
Velkommen til Sjømatdagene 2024!

Velkommen til Sjømatdagene 2024!

Vi er glade for å kunngjøre at påmeldingen til Sjømatdagene 2024 nå er offisielt åpen. Dette er årets høydepunkt for alle som er opptatt av sjømatnæringen og dens fremtid, og vi inviterer deg til å bli med på denne spennende konferansen.Årets konferanse vil tilby et...

les mer
Kvotemeldingen: Industrien er satt på vent

Kvotemeldingen: Industrien er satt på vent

Sjømatbedriftenes administrerende direktør, Robert H. Eriksson, mener det ikke er spor av industripolitikk i kvotemeldingen og at fiskeindustrien er satt på vent.   I regjeringsplattformen heter det: «Det er et mål for regjeringen å øke bearbeidingen av sjømat i...

les mer

Ta kontakt

Boks 639 Sentrum, 7406 Trondheim
Tlf: +47 73 84 14 00
Besøksadresse:
Dronningens gate 7, 6. etasje
E-post: post@sjomatbedriftene.no
Personvernerklæring

Få nyhetsbrev

Abonner på vårt nyhetsbrev om du vil holde deg oppdatert på vår aktivitet og aktuelle saker for sjømatnæringa.