fbpx

MINSTEPRISER OG OMSETNINGSBESTEMMELSER FOR ROGNKJEKS F.O.M. 18. MARS 2019

Norges Råfisklag og kjøperorganisasjonene Sjømat Norge, Sjømatbedriftene og Fiskekjøpernes Forening er enig om innføring av en forsøksordning med dynamisk minstepris for rognkjeksrogn og rognkjeks omsatt rund. Ordningen gjelder i første omgang våren 2019. Det er avtalt en minstepris på kr 47,- pr kg for rognkjeksrogn som skal ligge som et gulv for hele perioden. Denne gjelder fra og med mandag 18. mars 2019. Den dynamiske minsteprisen beregnes basis 80 % av gjennomsnittspris betalt til fisker siste 14 dager, forutsatt et minimumskvantum på 500 kg i beregningsperioden. Det vil bli beregnet dynamisk minstepris også for rognkjeks som veies og omsettes rund. Minsteprisen for rognkjeks som omsettes rund beregnes ved å dividere rognprisen med 5,0.

Første beregning foretas fredag 22. mars 2019 forutsatt at minimumskvantumet er nådd, og dynamisk minstepris vil da gjelde i 14 dager fra og med mandag 25. mars 2019.

Minsteprisen for rognkjeksrogn omsatt fra og med mandag 18. mars 2018 er satt til 47 kr pr.kg.

Minsteprisen for sjøltilvirket rognkjeksrogn er satt til 7500kr pr. tønne. Prisen inngår ikke den dynamiske minsteprismodellen, og gjelder derfor for årets sesong dersom ikke annet kunngjøres.

 

 

 

 

Andre aktuelle saker

Sjømatbedriftene vil gjøre ordningen med variabel tillatt biomasse (VTB) om til en permanent ordning

Sjømatbedriftene vil gjøre ordningen med variabel tillatt biomasse (VTB) om til en permanent ordning

Robert Eriksson. FOTO: Justis- og beredskapsdepartementet Sjømatbedriftenes administrerende direktør, Robert Eriksson, ber Fiskeri- og sjømatministeren om å gjøre ordningen med variabel tillatt biomasse (VTB) om til en permanent ordning. Ordningen med variabel tillatt...

les mer

Ta kontakt

Boks 639 Sentrum, 7406 Trondheim
Tlf: +47 73 84 14 00
Besøksadresse:
Dronningens gate 7, 6. etasje
E-post: post@sjomatbedriftene.no
Personvernerklæring

Få nyhetsbrev

Abonner på vårt nyhetsbrev om du vil holde deg oppdatert på vår aktivitet og aktuelle saker for sjømatnæringa.