fbpx

Kontroll på merdmiljø og algeoppblomstring

Naturen kan være brutal, og det har oppdrettsnæringen nylig fått erfare med algeoppblomstringen i Nord-Norge. Ringvirkningene er enorme og i negativ forstand og næringen har jobbet på lag for å løse utfordringene som dukket opp. Vi må tilbake til 1992 i Norge sist gang oppdrettsnæringen ble angrepet av dødsalger, men ser vi mot Canada og Chile, er dette en problemstilling som er reel hver eneste dag.

TESS er leverandør hos FIAS og Sjømatbedriftene, og de leverer systemer for kontroll for oppdretteres merdmiljø. Systemet har gitt gode erfaringer og resultater fra oppdrett i Canada og Chile. Les mer om konseptet til TESS.

Systemet gir oversikt og mulighet til å direkte påvirke ulike merdeparametere, som vil forbedre oksygennivåer, gi god beredskap og skadebegrensning ved algeoppblomstring, og forebygge fiskehelse med tanke på både gjellehelse og lakselus.

Ilaks har skrevet en god artikkel om hvordan Grieg driver algeovervåkning og er i beredskap ved potensiell algeoppblomstring i Canada. TESS kan levere systmer som Grieg bruker i Canada til norske selskap

Les artikkelen her

Andre aktuelle saker

Vil du delta i intervju? 

Vil du delta i intervju? 

Fiskeridirektoratet ønsker å intervjue et utvalg personer som jobber i fiskerinæringen våren 2024     Målet er å øke kunnskapen om hvilke utfordringer fiskerinæringen står ovenfor når det gjelder å følge regelverket i praksis.  Ved å delta bidrar du til...

les mer
Dagens vinnere i NM i Sjømat

Dagens vinnere i NM i Sjømat

Da har dommerne gjennomført nok en kåring av de beste firma sine produkt i kategoriene kaldrøkt laks og åpen klasse. Vi gratulerer alle vinnerne.   KLASSE KALDRØKT LAKS 5.3.2024 FIRMA PRODUKT PLASSERING Mikals Laks AS Einerøkt laks 1. Reinhartsen AS Kald Røkt Laks 2....

les mer
Dagens vinnere i NM i Sjømat

Dagens vinnere i NM i Sjømat

Da er NM i Sjømat over for denne gang, og våre 5 dommere har smakt seg gjennom over 100 ulike produkt. Sjømatbedriftene er som arrangør stolt over all den fantastiske sjømaten som de mange selskap har levert til bedømming. Vi gratulerer dagens vinnere, og takker alle...

les mer

Ta kontakt

Boks 639 Sentrum, 7406 Trondheim
Tlf: +47 73 84 14 00
Besøksadresse:
Dronningens gate 7, 6. etasje
E-post: post@sjomatbedriftene.no
Personvernerklæring

Få nyhetsbrev

Abonner på vårt nyhetsbrev om du vil holde deg oppdatert på vår aktivitet og aktuelle saker for sjømatnæringa.