fbpx

Kontroll på merdmiljø og algeoppblomstring

Naturen kan være brutal, og det har oppdrettsnæringen nylig fått erfare med algeoppblomstringen i Nord-Norge. Ringvirkningene er enorme og i negativ forstand og næringen har jobbet på lag for å løse utfordringene som dukket opp. Vi må tilbake til 1992 i Norge sist gang oppdrettsnæringen ble angrepet av dødsalger, men ser vi mot Canada og Chile, er dette en problemstilling som er reel hver eneste dag.

TESS er leverandør hos FIAS og Sjømatbedriftene, og de leverer systemer for kontroll for oppdretteres merdmiljø. Systemet har gitt gode erfaringer og resultater fra oppdrett i Canada og Chile. Les mer om konseptet til TESS.

Systemet gir oversikt og mulighet til å direkte påvirke ulike merdeparametere, som vil forbedre oksygennivåer, gi god beredskap og skadebegrensning ved algeoppblomstring, og forebygge fiskehelse med tanke på både gjellehelse og lakselus.

Ilaks har skrevet en god artikkel om hvordan Grieg driver algeovervåkning og er i beredskap ved potensiell algeoppblomstring i Canada. TESS kan levere systmer som Grieg bruker i Canada til norske selskap

Les artikkelen her

Andre aktuelle saker

Påmeldingen til Sjømatdagene 2021 har åpnet!

Påmeldingen til Sjømatdagene 2021 har åpnet!

Velkommen til Sjømatdagene 2021 - Norges framtidsnæring i en ny tid   Link til påmelding finner du her: https://app.tappin.no/registration/index.php?e=sjomatdagene2021  Mer informasjon:https://sjomatdagene.no/  Sammen med en rekke sentrale aktører vil vi gjennom...

les mer
Arbeidstilsynet gjennomfører smittevernskontroller

Arbeidstilsynet gjennomfører smittevernskontroller

Tekst: Arbeidstilsynet For å bidra til å begrense smittespredningen i Norge skal Arbeidstilsynets inspektører nå ut og kontrollere at smittevernet ivaretas på norske arbeidsplasser. De som bryter regelverket om smittevern, må regne med korte frister og strenge...

les mer
Utstedelse av helsesertifikater julen 2020

Utstedelse av helsesertifikater julen 2020

Tekst: Mattilsynet Julen 2020 har avdeling Romerike utvidet åpnigstid, mens de andre kontorene har reduserte åpningstider. Forhåndsmeldinger må derfor sendes inn i god tid, slik at tilsynskontorene med redusert åpningstid har mulighet til å behandle disse. Åpningstid...

les mer
Det blir Sjømatdagene 2021

Det blir Sjømatdagene 2021

Sjømatdagene 2021 blir en todelt konferanse. Den første delen vil gå av stabelen i januar og blir Tv-produksjon, mens del to blir en fysisk konferansedag i løpet av våren. -Vi hadde i det lengste håpet at vi skulle få gjennomført Sjømatdagene som en fysisk konferanse...

les mer

Ta kontakt

Boks 639 Sentrum, 7406 Trondheim
Tlf: +47 73 84 14 00
Besøksadresse:
Dronningens gate 7, 6. etasje
E-post: post@sjomatbedriftene.no
Personvernerklæring

Få nyhetsbrev

Abonner på vårt nyhetsbrev om du vil holde deg oppdatert på vår aktivitet og aktuelle saker for sjømatnæringa.