fbpx

Kontroll på merdmiljø og algeoppblomstring

Naturen kan være brutal, og det har oppdrettsnæringen nylig fått erfare med algeoppblomstringen i Nord-Norge. Ringvirkningene er enorme og i negativ forstand og næringen har jobbet på lag for å løse utfordringene som dukket opp. Vi må tilbake til 1992 i Norge sist gang oppdrettsnæringen ble angrepet av dødsalger, men ser vi mot Canada og Chile, er dette en problemstilling som er reel hver eneste dag.

TESS er leverandør hos FIAS og Sjømatbedriftene, og de leverer systemer for kontroll for oppdretteres merdmiljø. Systemet har gitt gode erfaringer og resultater fra oppdrett i Canada og Chile. Les mer om konseptet til TESS.

Systemet gir oversikt og mulighet til å direkte påvirke ulike merdeparametere, som vil forbedre oksygennivåer, gi god beredskap og skadebegrensning ved algeoppblomstring, og forebygge fiskehelse med tanke på både gjellehelse og lakselus.

Ilaks har skrevet en god artikkel om hvordan Grieg driver algeovervåkning og er i beredskap ved potensiell algeoppblomstring i Canada. TESS kan levere systmer som Grieg bruker i Canada til norske selskap

Les artikkelen her

Andre aktuelle saker

Arnøy Laks bygger ut og starter med videreforedling

Arnøy Laks bygger ut og starter med videreforedling

Storstilt utbygging av Arnøy Laks slakteri og oppstart med videreforedling i 2024. Den planlagte investeringen vil bidra til 10 – 15 nye distriktsarbeidsplasser.  Gjennom snart 40 år har Arnøy Laks vært et lokalt eid havbruksselskap på Arnøy i Skjervøy Kommune. Eierne...

les mer
Forventer endringer i 2025

Forventer endringer i 2025

Sjømatbedriftenes administrerende direktør, Robert H. Eriksson, er glad for at H, KrF og Venstre har forlatt forhandlingsbordet og ikke vil være med på regjeringens modell for ny lakseskatt.  -Vi har merket oss at Fremskrittspartiet har vært tydelig på at man ikke...

les mer

Ta kontakt

Boks 639 Sentrum, 7406 Trondheim
Tlf: +47 73 84 14 00
Besøksadresse:
Dronningens gate 7, 6. etasje
E-post: post@sjomatbedriftene.no
Personvernerklæring

Få nyhetsbrev

Abonner på vårt nyhetsbrev om du vil holde deg oppdatert på vår aktivitet og aktuelle saker for sjømatnæringa.