fbpx

Kontroll på merdmiljø og algeoppblomstring

Naturen kan være brutal, og det har oppdrettsnæringen nylig fått erfare med algeoppblomstringen i Nord-Norge. Ringvirkningene er enorme og i negativ forstand og næringen har jobbet på lag for å løse utfordringene som dukket opp. Vi må tilbake til 1992 i Norge sist gang oppdrettsnæringen ble angrepet av dødsalger, men ser vi mot Canada og Chile, er dette en problemstilling som er reel hver eneste dag.

TESS er leverandør hos FIAS og Sjømatbedriftene, og de leverer systemer for kontroll for oppdretteres merdmiljø. Systemet har gitt gode erfaringer og resultater fra oppdrett i Canada og Chile. Les mer om konseptet til TESS.

Systemet gir oversikt og mulighet til å direkte påvirke ulike merdeparametere, som vil forbedre oksygennivåer, gi god beredskap og skadebegrensning ved algeoppblomstring, og forebygge fiskehelse med tanke på både gjellehelse og lakselus.

Ilaks har skrevet en god artikkel om hvordan Grieg driver algeovervåkning og er i beredskap ved potensiell algeoppblomstring i Canada. TESS kan levere systmer som Grieg bruker i Canada til norske selskap

Les artikkelen her

Andre aktuelle saker

Informasjon rundt åpenhetsloven

Informasjon rundt åpenhetsloven

Foto: ShutterstockÅpenhetsloven trådte i kraft 01.07.2022. Under finner du mer informasjon om hva loven betyr for deg og din bedrift.Formålet med loven er å fremme virksomheters respekt for grunnleggende menneskerettigheter og anstendige arbeidsforhold i forbindelse...

les mer
Skandia Cup: Sjømat hører hjemme på idrettsarenaen

Skandia Cup: Sjømat hører hjemme på idrettsarenaen

Foto: Stian Engh-Halstvedt.Sjømatbedriftene var i helga til stede under Skandia Cup i Trondheim for å dele ut gratis fiskeburgere til barna. Tiltaket ble en stor suksess, og viser at sjømat hører hjemme på idrettsarenaen.Tiltaket ble satt i gang igjennom et samarbeid...

les mer
Mattilsynet: Skjema- og eksporttjenester er ustabile

Mattilsynet: Skjema- og eksporttjenester er ustabile

Mattilsynet skriver på sin hjemmeside at de opplever at deres skjematjenester er ustabile som følge av utfordringer hos Altinn.Jobbes med saken Altinn skriver følgende på sine sider: "Målrettede tjenestenektangrep mot norske nettløsninger har siden natt til onsdag...

les mer
Uttakskonkurranser NM i Sjømathandel 2022: Se bildene!

Uttakskonkurranser NM i Sjømathandel 2022: Se bildene!

Foto: Sjømatbedriftene.Sjømatbedriftene arrangerte sammen med våre samarbeidspartnere KOM (Opplæringskontoret for salgs- og matbransjen), Coop Mega, Meny, Norsk Villfisk og Domstein denne uka uttakskonkurranser for NM i Sjømathandel 2022. Her finner du noen glimt av...

les mer

Ta kontakt

Boks 639 Sentrum, 7406 Trondheim
Tlf: +47 73 84 14 00
Besøksadresse:
Dronningens gate 7, 6. etasje
E-post: post@sjomatbedriftene.no
Personvernerklæring

Få nyhetsbrev

Abonner på vårt nyhetsbrev om du vil holde deg oppdatert på vår aktivitet og aktuelle saker for sjømatnæringa.