fbpx

Klare forventninger til Sivertsen som fiskeriminister

Vi i næringen er naturlig nok alltid spent når det kommer inn en ny statsråd, og hvordan han angriper våre forventninger, sier administrerende direktør i Sjømatbedriftene, Robert Eriksson.

-Vi i næringen er selvfølgelig alltid spent når det kommer inn en ny statsråd. Men i dag er dagen for å gratulere med utnevnelsen, ønske han lykke til med et utrolig viktig arbeid for sjømatnasjonen Norge, og hvor jeg ser frem til et godt og konstruktiv samarbeid med den nye fiskeri- og sjømatministeren, sier administrerende direktør i Sjømatbedriftene Robert Eriksson. 

Geir Inge Sivertsen ble i november i fjor utnevnt til statssekretær for næringsminister Torbjørn Rød Isaksen i Nærings- og fiskeridepartementet. Nå rykker han opp og overtar statsrådposten som fiskeri- og sjømatminister etter Harald Tom Nesvik (FrP).

Sivertsen har lang og god erfaring fra kommunepolitikken og da som ordfører i Lenvik kommune gjennom åtte år.

– Jeg oppfatter at Sivertsen er både kunnskapsrik og lyttende og med begge beina godt plantet på jorda. Det blir spennende å se hvordan han tar med seg den erfaring i håndteringen av den rikspolitiske arenaen. Personlig kjenner jeg han ikke, men håper å få til et møte med han i nær fremtid for å bli bedrekjent, sier Eriksson før han fortsetter:

-Jeg antar han er en god og jovial tromsøværing slik tromsøværinger flest er, og med det som utgangspunkt skulle det love bra.

Klare forventninger
Sjømatbedriftenes sjef trekker frem flere forventninger de har til den nyutnevnte ministeren. Deriblant at han gjør seg både synlig og tilgjengelig for næringen.

-En av de viktigste sakene blir raskt å få på plass de nye trafikklysene, slik at man kan legge grunnlaget for videre vekst i havbrukssektoren. En vekst som må gi like muligheter for hele havbruksnæringen, sier Eriksson

Han har videre et klart ønske om en mer offensiv statsråd i forhold til det å komme med rammevilkår som kan sikre mer lønnsomhet inn i sjømatindustrien.

– Jeg håper også at han fortsetter innsatsen mot fiskejuks. Men den aller viktigste oppgaven hans vil være arbeidet med å sikre god markedsadgang for norsk sjømat ut til verdensmarkedene, sier Eriksson.

Takk og ros til Nesvik
Sjømatbedriftene vil rette en stor takk til avgående statsråd, Harald Tom Nesvik, som de synes har vært en god og tilgjengelig statsråd for næringen. De berømmer han spesielt for jobben han har gjort med å stoppe eksport av produksjonsfisk, og hvor han har vært tydelig på at denne skal bearbeides her hjemme.

-Harald Tom har vist at han har hatt et brennende og ektefølt hjerte for norsk sjømatnæring. Han har vært en tydelig statsråd hvor han har flagget tydelige standpunkt i kampen mot fiskejuks, det å legge til rette for å skape flere lønnsomme distriktsarbeidsplasser i næringen, samt vært opptatt av at havbruksnæringen skal kunne få vokse videre innen klart definerte krav knyttet til miljø og bærekraft, avslutter Robert Eriksson.

For ytterligere kommentarer kan Robert Eriksson nås på telefon 95 06 87 97

Andre aktuelle saker

Dagens vinnere i NM i Sjømat

Dagens vinnere i NM i Sjømat

Da har dommerne gjennomført nok en kåring av de beste firma sine produkt i kategoriene kaldrøkt laks og åpen klasse. Vi gratulerer alle vinnerne.   KLASSE KALDRØKT LAKS 5.3.2024 FIRMA PRODUKT PLASSERING Mikals Laks AS Einerøkt laks 1. Reinhartsen AS Kald Røkt Laks 2....

les mer
Dagens vinnere i NM i Sjømat

Dagens vinnere i NM i Sjømat

Da er NM i Sjømat over for denne gang, og våre 5 dommere har smakt seg gjennom over 100 ulike produkt. Sjømatbedriftene er som arrangør stolt over all den fantastiske sjømaten som de mange selskap har levert til bedømming. Vi gratulerer dagens vinnere, og takker alle...

les mer
Sjømatdagene 2024

Sjømatdagene 2024

Sjømatdagene 2024 er historie, og Sjømatbedriftene vil takke alle som deltok under årets konferanse. Evalueringen er ferdig og vi er svært glade for alle gode, konstruktive og hyggelige tilbakemeldinger på hva som fungerte bra, og hva som kan gjøres bedre til neste...

les mer

Ta kontakt

Boks 639 Sentrum, 7406 Trondheim
Tlf: +47 73 84 14 00
Besøksadresse:
Dronningens gate 7, 6. etasje
E-post: post@sjomatbedriftene.no
Personvernerklæring

Få nyhetsbrev

Abonner på vårt nyhetsbrev om du vil holde deg oppdatert på vår aktivitet og aktuelle saker for sjømatnæringa.