fbpx

Avrenning fra vogntog med sjømat må stoppe.

Bilde fra møte med Statens vegvesen

Sjømatbedriftene,Lastebileierforbundet og Statens vegvesen mener avrenning fra isen som smelter inne i vogntog skaper farlige situasjoner og speilglatte veier. 

TEKST: Sjømatbedriftene

Daglig kjører hundrevis av vogntog fulle av laks rundt på norske veier. Laksen er pakket i is, og når den smelter renner vannet rett ut i veibanen.

  – Vi ønsker en slutt på dette sier organisasjonssjef Kjetil Hestad i Sjømatbedriftene.En slik type avrennning fra vogntog med sjømat kan skape svært farlige situasjoner både sommer og vinter, med  en plutselig og uforutsigbar glatt veibane.  Det er heller ikke tvil om at dette er et problem som også skader omdømmet til norsk sjømat. 

 Avrening fra vogntog med sjømat er ingen ny problemstilling, særlig har Statenes vegvesen påpekt dette flere ganger, men har ikke nådd frem med sin kritikk.

Nå tar vi initativ til å få laget en nasjonal standard for hvordan norsk sjømat skal fraktes på norske veier, og det er nedsatt en hurtigarbeidene gruppe bestående av representanter fra relevante organ. Målet er at arbeidsgruppen skal presentere et forslag til en bransjestandard for Samferdselsministeren iløpet av høsten.

 

 

Andre aktuelle saker

Suksess for den første Norway Seafood Festival

Suksess for den første Norway Seafood Festival

Foto: The Nor-Fishing Foundation / Stiftelsen Nor-Fishing Mange som trosset været og besøkte Norway Seafood Festival.Ugjestmildt vær la ingen demper på stemningen da Norway Seafood Festival gikk av stabelen 2. -4. mars i Trondheim. −  Norge og Trøndelag har verdens...

les mer

Ta kontakt

Boks 639 Sentrum, 7406 Trondheim
Tlf: +47 73 84 14 00
Besøksadresse:
Dronningens gate 7, 6. etasje
E-post: post@sjomatbedriftene.no
Personvernerklæring

Få nyhetsbrev

Abonner på vårt nyhetsbrev om du vil holde deg oppdatert på vår aktivitet og aktuelle saker for sjømatnæringa.