fbpx

Avrenning fra vogntog med sjømat må stoppe.

Bilde fra møte med Statens vegvesen

Sjømatbedriftene,Lastebileierforbundet og Statens vegvesen mener avrenning fra isen som smelter inne i vogntog skaper farlige situasjoner og speilglatte veier. 

TEKST: Sjømatbedriftene

Daglig kjører hundrevis av vogntog fulle av laks rundt på norske veier. Laksen er pakket i is, og når den smelter renner vannet rett ut i veibanen.

  – Vi ønsker en slutt på dette sier organisasjonssjef Kjetil Hestad i Sjømatbedriftene.En slik type avrennning fra vogntog med sjømat kan skape svært farlige situasjoner både sommer og vinter, med  en plutselig og uforutsigbar glatt veibane.  Det er heller ikke tvil om at dette er et problem som også skader omdømmet til norsk sjømat. 

 Avrening fra vogntog med sjømat er ingen ny problemstilling, særlig har Statenes vegvesen påpekt dette flere ganger, men har ikke nådd frem med sin kritikk.

Nå tar vi initativ til å få laget en nasjonal standard for hvordan norsk sjømat skal fraktes på norske veier, og det er nedsatt en hurtigarbeidene gruppe bestående av representanter fra relevante organ. Målet er at arbeidsgruppen skal presentere et forslag til en bransjestandard for Samferdselsministeren iløpet av høsten.

 

 

Andre aktuelle saker

Regjeringen struper distriktene

Regjeringen struper distriktene

Foto: Sjømatbedriftene.Regjeringens forslag om grunnrenteskatt på havbruk er et nytt eksempel på at det tas strupetak på Kyst- og Distrikts - Norges mest betydelige næringsvei og landets viktigste fremtidsnæring. Sammen med det totale skatte- og avgiftstrykket...

les mer
Finale: NM i Sjømathandel 2022

Finale: NM i Sjømathandel 2022

ALLE FINALISTENE: Foran f.v. Linda Helene Johansen (Meny Skedsmokorset), Malin Lindal Olaussen (Meny Sørlandsparken/Røa), Christian Holth Clasen (Meny Gystadmarka), Casandra Perkins (Coop Mega), Mimoun Kandrouch (Meny Drøbak), Hedda Leversen Larsen (Fisketorget...

les mer
Finale i NM i Sjømathandel 2022: Se bildene!

Finale i NM i Sjømathandel 2022: Se bildene!

Foto: Sjømatbedriftene.Sjømatbedriftene arrangerte sammen med våre samarbeidspartnere KOM (Opplæringskontoret for salgs- og matbransjen), Coop Mega, Meny, Norsk Villfisk og Domstein denne uka finale for NM i Sjømathandel 2022. Her finner du noen glimt av det...

les mer

Ta kontakt

Boks 639 Sentrum, 7406 Trondheim
Tlf: +47 73 84 14 00
Besøksadresse:
Dronningens gate 7, 6. etasje
E-post: post@sjomatbedriftene.no
Personvernerklæring

Få nyhetsbrev

Abonner på vårt nyhetsbrev om du vil holde deg oppdatert på vår aktivitet og aktuelle saker for sjømatnæringa.