fbpx

Avrenning fra vogntog med sjømat må stoppe.

Bilde fra møte med Statens vegvesen

Sjømatbedriftene,Lastebileierforbundet og Statens vegvesen mener avrenning fra isen som smelter inne i vogntog skaper farlige situasjoner og speilglatte veier. 

TEKST: Sjømatbedriftene

Daglig kjører hundrevis av vogntog fulle av laks rundt på norske veier. Laksen er pakket i is, og når den smelter renner vannet rett ut i veibanen.

  – Vi ønsker en slutt på dette sier organisasjonssjef Kjetil Hestad i Sjømatbedriftene.En slik type avrennning fra vogntog med sjømat kan skape svært farlige situasjoner både sommer og vinter, med  en plutselig og uforutsigbar glatt veibane.  Det er heller ikke tvil om at dette er et problem som også skader omdømmet til norsk sjømat. 

 Avrening fra vogntog med sjømat er ingen ny problemstilling, særlig har Statenes vegvesen påpekt dette flere ganger, men har ikke nådd frem med sin kritikk.

Nå tar vi initativ til å få laget en nasjonal standard for hvordan norsk sjømat skal fraktes på norske veier, og det er nedsatt en hurtigarbeidene gruppe bestående av representanter fra relevante organ. Målet er at arbeidsgruppen skal presentere et forslag til en bransjestandard for Samferdselsministeren iløpet av høsten.

 

 

Andre aktuelle saker

Eksport fra Norge til Storbritannia

Eksport fra Norge til Storbritannia

Storbritannia stiller krav om helsesertifikat, importmeldinger og grensekontroll ved import av ulike varer og dyr fra Norge.  Fra og med 31. januar 2024 blir kravene utvidet, og det blir innført helsesertifikatkrav for en rekke nye produkter som britiske myndigheter...

les mer
Velkommen til Sjømatdagene 2024!

Velkommen til Sjømatdagene 2024!

Vi er glade for å kunngjøre at påmeldingen til Sjømatdagene 2024 nå er offisielt åpen. Dette er årets høydepunkt for alle som er opptatt av sjømatnæringen og dens fremtid, og vi inviterer deg til å bli med på denne spennende konferansen.Årets konferanse vil tilby et...

les mer
Kvotemeldingen: Industrien er satt på vent

Kvotemeldingen: Industrien er satt på vent

Sjømatbedriftenes administrerende direktør, Robert H. Eriksson, mener det ikke er spor av industripolitikk i kvotemeldingen og at fiskeindustrien er satt på vent.   I regjeringsplattformen heter det: «Det er et mål for regjeringen å øke bearbeidingen av sjømat i...

les mer

Ta kontakt

Boks 639 Sentrum, 7406 Trondheim
Tlf: +47 73 84 14 00
Besøksadresse:
Dronningens gate 7, 6. etasje
E-post: post@sjomatbedriftene.no
Personvernerklæring

Få nyhetsbrev

Abonner på vårt nyhetsbrev om du vil holde deg oppdatert på vår aktivitet og aktuelle saker for sjømatnæringa.