fbpx

SJØMATNÆRINGA BIDRO MED OVER 3,5 MILLIONER

Botholf

Tekst og foto:  Næringsforeningen – Ålesundregionen

Sjømatinitiativet, som består av 27 regionale bedrifter, samlet inn NOK 3.575.000 under gårsdagens innsamlingsaksjon som endte på 35 millioner kroner.

Styremedlem i Næringsforeningen Ålesundregionen Botholf Stolt-Nielsen som var en av initiativtakerne sier følgende:  – Mange av de regionale sjømatbedriftene ga betydelige beløp til innsamlingsaksjonen direkte over telefon, og flere økte beløpene ytterligere når de fikk tenkt seg om. Da vi startet initiativet i sjømatnæringen hadde vi god tro på at vi kunne nå over 1 million, men responsen fra næringen gjorde at vi endte over 3,5 millioner, sier Stolt-Nielsen og fortsetter: – Det å sikre at vi får moderne utstyr til sykehuset vårt, skaper virkelig engasjement. For at næringen skal fortsette å vokse og lykkes i regionen vår er det helt nødvendig å sikre et godt helsetilbud som gjør Ålesundregionen til et bedre sted å bo. Møre og Romsdal er det største helseforetaket i Norge, målt i befolkning, som ikke har en egen PET-skanner, sier Stolt-Nielsen. 

Når vi startet ringerunden var håpet var at dette skulle inspirere til større giverglede slik at innsamlingsaksjonen kom i mål, sier Hogne Worren i Nordic Seaco. Og der  vi vel si at initiativtakerne har lykkes.  

Verdiskapning.jpg

Sjømatnæringa er ei stor og viktig næring i regionen vår. Ålesund er den kommunen med flest ansatte i sjømatnæringen, og Møre & Romsdal er fylket med høyest verdiskapning på formidable 15 milliarder. 

Det skapes stadig nye selskap og arbeidsplasser innenfor sjømat og havbruk langs kysten, og i vårt nærområde er fiskeri- og havbruksklyngen verdensledende. 

Tallene kommer fra en ny rapport fra NorceNofima og Menon finansiert av FHF. 

Denne saken har jo to aspekt ved seg skyter Glen Bradley fra Rostein inn.  

– Det ene er at det er en viktig del av den infrastrukturen vi trenger for å ha en god arbeidsregion, og det andre er at vi må skape attraktivitet for den kompetansen som en trenger på sykehuset. Det er viktig at sykehusa i Møre og Romsdal er attraktive å jobbe på og tiltrekker seg de med høy kompetanse. Dette er naturligvis viktig for heile sjømatnæringa, det er i denne regionen vi lever, arbeider og skaper verdier, sier Bradley 

VEIEN VIDERE

Å samle inn 30 millioner kroner til medisinteknisk utstyr virket kanskje som en uoppnåelig ambisjon. Derfor er det svært imponerende at foreninga Sjukehuset Vårt fikk inn nærmere 35 millioner kroner til PET-skanner til sjukehuset i Ålesund. Skanneren har stått på ønskelista til Helse Møre og Romsdal lenge, men pengene har manglet. Noen har stilt spørsmålet om helseforetaket vil ha driftsmidler til den nye skanneren. Direktøren for helseforetaket har forsikret om at det er lagt inn nødvendige driftsmidler i budsjettet.  

– Foreninga Sjukehuset Vårt fortsetter arbeidet sitt selv om midlene til skanneren nå er på plass. Det at vi har et bra sjukehus i regionen vår, med det beste utstyret, betyr ikke bare mye for pasientene, men for attraktiviteten til hele regionen, sier styremedlem i foreninga, Gerhard Reichel og fortsetter: Vi håper at den jobben vi gjør på sikt kan føre til at Ålesund sjukehus får status som universitetssjukehus.  

FØLGENDE BEDRIFTER STÅR BAK SJØMATINITIATIVET SOM GA NÆRMERE 3,6 MILLIONER:

 • Arctic Swan AS
 • Andhav Invest AS
 • Artec Aqua AS 
 • Atlantic Seafish AS 
 • Coldwater Prawns of Norway AS 
 • Ervik & Sævik AS 
 • Fjordlaks AS 
 • Hofseth International AS 
 • Høgnabben AS 
 • M/S Atlantic Viking 
 • Molja AS 
 • Nor Seafoods AS 
 • Nordic Seaco AS 
 • Nordic Wildfish AS 
 • Norsk Sjømat Holding AS 
 • Norwegian Seafood Company AS 
 • Ocean Supreme AS 
 • PHL Seagold AS 
 • Platina Seafood AS 
 • Polar Seafrozen AS 
 • Rostein AS 
 • Rosund Drift AS 
 • Salmoserve AS 
 • Sjømatkompaniet AS 
 • Sølvtrans AS 
 • Vartdal Plastindustri AS 
 • Volstad Shipping AS 

 

Andre aktuelle saker

Informasjon rundt åpenhetsloven

Informasjon rundt åpenhetsloven

Foto: ShutterstockÅpenhetsloven trådte i kraft 01.07.2022. Under finner du mer informasjon om hva loven betyr for deg og din bedrift.Formålet med loven er å fremme virksomheters respekt for grunnleggende menneskerettigheter og anstendige arbeidsforhold i forbindelse...

les mer
Skandia Cup: Sjømat hører hjemme på idrettsarenaen

Skandia Cup: Sjømat hører hjemme på idrettsarenaen

Foto: Stian Engh-Halstvedt.Sjømatbedriftene var i helga til stede under Skandia Cup i Trondheim for å dele ut gratis fiskeburgere til barna. Tiltaket ble en stor suksess, og viser at sjømat hører hjemme på idrettsarenaen.Tiltaket ble satt i gang igjennom et samarbeid...

les mer
Mattilsynet: Skjema- og eksporttjenester er ustabile

Mattilsynet: Skjema- og eksporttjenester er ustabile

Mattilsynet skriver på sin hjemmeside at de opplever at deres skjematjenester er ustabile som følge av utfordringer hos Altinn.Jobbes med saken Altinn skriver følgende på sine sider: "Målrettede tjenestenektangrep mot norske nettløsninger har siden natt til onsdag...

les mer
Uttakskonkurranser NM i Sjømathandel 2022: Se bildene!

Uttakskonkurranser NM i Sjømathandel 2022: Se bildene!

Foto: Sjømatbedriftene.Sjømatbedriftene arrangerte sammen med våre samarbeidspartnere KOM (Opplæringskontoret for salgs- og matbransjen), Coop Mega, Meny, Norsk Villfisk og Domstein denne uka uttakskonkurranser for NM i Sjømathandel 2022. Her finner du noen glimt av...

les mer

Ta kontakt

Boks 639 Sentrum, 7406 Trondheim
Tlf: +47 73 84 14 00
Besøksadresse:
Dronningens gate 7, 6. etasje
E-post: post@sjomatbedriftene.no
Personvernerklæring

Få nyhetsbrev

Abonner på vårt nyhetsbrev om du vil holde deg oppdatert på vår aktivitet og aktuelle saker for sjømatnæringa.