fbpx

Storkontroll i vinterfisket

Regjeringen

Bilde: Johan Wildhagen/ Norwegian Seafood Council

Kilde: REGJERINGEN

Pressemelding | Dato: 02.02.2021

Fiskerimyndighetene varsler storkontroll i årets vinterfiske. Startskuddet går i dag.

– Vinterfisket handler om store verdier. Vi vet at der det er store verdier involvert, forekommer det også kriminalitet. Nå styrker vi kontrollen. Det betyr økt tilstedeværelse på sjø og land, til alle døgnets tider, sier fiskeri- og sjømatminister Odd Emil Ingebrigtsen.

Fiskeridirektoratet har satt sammen flere lag med inspektører som vil ha utvidet arbeidstid i vinter, og tre fartøyer vil være en del av kontrolloffensiven. Fiskeridirektoratet vil også flytte inspektører fra andre regioner til nord.

– Det har lenge versert en rykteflom om ulovligheter under vinterfisket. Også næringens organisasjoner erkjenner at ulovlig fiske og omsetning er et alvorlig problem. De aller fleste i fiskerinæringa er lovlydige og seriøse aktører, men gjennom å øke kontrollinnsatsen ønsker vi å luke ut de useriøse. Det er noen som oppnår ulovlige konkurransefordeler ved feilrapportering og svart omsetning. Derfor økes nå tilstedeværelsen på kaia i vinter, sier Ingebrigtsen.

Fiskeridirektoratet, Kystvakten, salgslagene, Justervesenet, Arbeidstilsynet og Mattilsynet vil jobbe sammen for å fortløpende identifisere de største risikoobjektene. Det vil også være mulighet for samarbeidskontroller med de ulike kontrollmyndighetene i løpet av vinterfisket. I januar i år etablerte politiet en tipsløsning som skal gjøre det lettere for folk å si fra hvis de ser lovbrudd.

Se: tips.politiet.no/fiskekrim

– Koronasituasjonen vil sette sitt preg på hvordan ressurskontrollene blir gjennomført. Her har Fiskeridirektoratet lagt planer for hvordan kontrollene skal utføres, sier fiskeri- og sjømatministeren.

Andre aktuelle saker

Dagens vinnere i NM i Sjømat

Dagens vinnere i NM i Sjømat

Da har dommerne gjennomført nok en kåring av de beste firma sine produkt i kategoriene kaldrøkt laks og åpen klasse. Vi gratulerer alle vinnerne.   KLASSE KALDRØKT LAKS 5.3.2024 FIRMA PRODUKT PLASSERING Mikals Laks AS Einerøkt laks 1. Reinhartsen AS Kald Røkt Laks 2....

les mer
Dagens vinnere i NM i Sjømat

Dagens vinnere i NM i Sjømat

Da er NM i Sjømat over for denne gang, og våre 5 dommere har smakt seg gjennom over 100 ulike produkt. Sjømatbedriftene er som arrangør stolt over all den fantastiske sjømaten som de mange selskap har levert til bedømming. Vi gratulerer dagens vinnere, og takker alle...

les mer
Sjømatdagene 2024

Sjømatdagene 2024

Sjømatdagene 2024 er historie, og Sjømatbedriftene vil takke alle som deltok under årets konferanse. Evalueringen er ferdig og vi er svært glade for alle gode, konstruktive og hyggelige tilbakemeldinger på hva som fungerte bra, og hva som kan gjøres bedre til neste...

les mer

Ta kontakt

Boks 639 Sentrum, 7406 Trondheim
Tlf: +47 73 84 14 00
Besøksadresse:
Dronningens gate 7, 6. etasje
E-post: post@sjomatbedriftene.no
Personvernerklæring

Få nyhetsbrev

Abonner på vårt nyhetsbrev om du vil holde deg oppdatert på vår aktivitet og aktuelle saker for sjømatnæringa.