Pigghåbestanden er et vedvarende og økende problem
Tekst: Sjømatbedriftene
Dato: 19.03.2021
Sjømatbedriftene registrerer at dette er aktualisert nok en gang. Fiskeribladet og Kyst og Fjord skrev i går at Norges Fiskarlag ber om møte med forskere og forvaltere om pigghåen. Det etterlyses i denne saken at regjeringen må få på plass en gjenoppbyggingsplan for arten.
Mangel på respons
Sjømatbedriftene sendte i november 2020 følgende brev til fiskeridirektoratet:
– Denne henvendelsen fra november 2020 står fortsatt ubesvart, og dette synes vi selvfølgelig er alt for dårlig, sier Fagsjef Fangstbasert industri i Sjømatbedriftene, Helene Kristoffersen.
Fagsjef Fangstbasert industri i Sjømatbedriftene, Helene Kristoffersen, her avbildet med en Håbrann.
Landindustrien sliter med råstofftilgangen når pigghåen setter inn. Fiskere tør ikke går ut som følge av for stor innblanding av arten. Samt at den ødelegger redskap og fangst. Når vi er flere som har adressert denne problemstillingen, håper jeg det vil få aktualisert problematikken slik at vi kan se på mulige løsninger, sier hun, og avslutter med: – Sjømatbedriftene er mer enn villig til å bidra med synspunkter, særlig fra landindustriens side.
Andre aktuelle saker
Vil du delta i intervju?
Fiskeridirektoratet ønsker å intervjue et utvalg personer som jobber i fiskerinæringen våren 2024 Målet er å øke kunnskapen om hvilke utfordringer fiskerinæringen står ovenfor når det gjelder å følge regelverket i praksis. Ved å delta bidrar du til...
Dagens vinnere i NM i Sjømat
Da har dommerne gjennomført nok en kåring av de beste firma sine produkt i kategoriene kaldrøkt laks og åpen klasse. Vi gratulerer alle vinnerne. KLASSE KALDRØKT LAKS 5.3.2024 FIRMA PRODUKT PLASSERING Mikals Laks AS Einerøkt laks 1. Reinhartsen AS Kald Røkt Laks 2....
Akvakulturnæringa på Vestlandet – frå «Raudt til Grønt»
Det blir åpent møte om rapporten fra "Rødt til Grønt" som er utarbeidet av HI, VI, UIS på oppdrag fra Vestland fylkeskommune. Tid: Torsdag 18. april kl. 15:00 - 17:30 (kaffi og noko å bita i frå kl. 15:00, møtestart kl. 15:30) Stad: Radisson Blu Royal Hotel...
Dagens vinnere i NM i Sjømat
Da er NM i Sjømat over for denne gang, og våre 5 dommere har smakt seg gjennom over 100 ulike produkt. Sjømatbedriftene er som arrangør stolt over all den fantastiske sjømaten som de mange selskap har levert til bedømming. Vi gratulerer dagens vinnere, og takker alle...
Ta kontakt
Boks 639 Sentrum, 7406 Trondheim
Tlf: +47 73 84 14 00
Besøksadresse:
Dronningens gate 7, 6. etasje
E-post: post@sjomatbedriftene.no
Personvernerklæring
Få nyhetsbrev
Abonner på vårt nyhetsbrev om du vil holde deg oppdatert på vår aktivitet og aktuelle saker for sjømatnæringa.