fbpx

I full gang med årets NM i sjømat

Bilde av Korona virus

Bilde: Bedømmelse av kaldrøkt ørret. Hvert produkt får anonym kode, slik at ingen av dommerne vet hvem produsenten er.

Tekst: Sjømatbedriftene
Dato: 27.04.2021

I går sparket vi i gang årets NM-konkurranse, der klassene kaldrøkt laks og kaldrøkt ørret ble bedømt. Totalt 38 produkter var påmeldt, og den overordnede tilbakemeldingen fra fagjuryen var at de ble servert svært mange gode produkter.

Konkurransen foregår på sensorisk laboratorium på NTNU, bak lukkede dører. Vi skulle gjerne hatt en folkejury med oss, men det lot seg ikke gjøre med dagens smittevernregler. Vi tror og håper at man likevel har kommet frem til verdige vinnere, basert på en svært kompetent fagjurys samlede poengsum, sier arrangement- og kommunikasjonsansvarlig i Sjømatbedriftene, Mali Myren.

Mikals Laks AS til topps
Mikals Laks AS stakk av med seieren for sin «Ørret røkt på eplespon» i klassen kaldrøkt ørret. – Et produkt med tiltalende utseende som er god og mør. En nydelig filet med velbalansert smak, skriver fagjuryen. Mikals Laks AS stakk også av med seieren i klassen kaldrøkt laks, med sin «Einerrøkt laks». Et produkt som skiller seg ut på grunn av en veldig frisk og fersk farge. En delikat smak av røyk og god balanse, mør konsistens. Og en litt syrlig ettersmak. Fagjuryen er mektig imponert over de to produktene.

Øvrige vinnere
Ørretklassen skilte seg ut i år, med svært mange gode produkter. Det var jevnt i toppen, selv om Mikals Laks til slutt trakk det lengste strået. Like bak kom Hofseth Aqua AS og Reinhartsen.

Kaldrøkt ørret

Gullmedalje: Mikals Laks AS – Ørret røkt på eplespon

Sølvmedalje: Hofseth Aqua AS – Storfjord Stamp Ørret

Bronsemedalje: Reinhartsen – Kaldrøkt ørret på bøk og einer

Også i klassen kaldrøkt laks var det jevnt fra 2. plass og ned. Så mange som 22 dyktige produsenter hadde sendt inn sine produkter til denne klassen.

Kaldrøkt laks

Gullmedalje: Mikals Laks AS – Einerrøkt laks

Sølvmedalje: Sotra Fiskeindustri – Kaldrøkt laks

Bronsemedalje: Lofotprodukt AS – Lofoten Einerrøkt Laks

Nye klasser tirsdag
Tirsdag vil klassene varmrøkt laks, gravet laks og åpen klasse vurderes. Vi vil legge ut vinnerne på Instagram og Facebook mot slutten av dagen. Følg oss gjerne på @sjomatbedriftene for oppdateringer. Har din bedrift vunnet eller kommet på andre/tredje plass, vil du også bli kontaktet på e-post fredag 30. April.

Har du spørsmål om NM i Sjømat?

Mali Myren

Arrangement- og kommunikasjonsansvarlig, Sjømatbedriftene

Andre aktuelle saker

Save the date – Sjømatdagene

Save the date – Sjømatdagene

Sjømatdagene 24. – 26. mars 2025 på Hell Det er med stor glede vi nå kan annonsere datoen for Sjømatdagene 2025, som vil finne sted på Scandic Hell. Som en av de mest tradisjonsrike konferansene i bransjen, lover vi et program som vil inspirere og engasjere.  Sett av...

les mer
The Royal Blue Night i Nor-Fishing uken

The Royal Blue Night i Nor-Fishing uken

Den 21. august arrangerer Sjømatbedriftene og KOMENT, The Royal Blue Night – en eksklusiv aften for sjømatnæringen. Der kan du ta med deg kunder, samarbeidspartnere og ansatte til en helaftens opplevelse. En god arena for å etablere nye og styrke eksisterende...

les mer
Nye krav til arbeidskontrakt

Nye krav til arbeidskontrakt

Image by pch.vector on FreepikNye krav til hvilke opplysninger arbeidskontrakter må inneholde, trer i kraft 1. juli. Hensikten er at dette skal bidra til tydeligere og mer forutsigbare arbeidsvilkår for å gi økt trygghet og klarhet for arbeidstakerne.  De nye kravene...

les mer

Ta kontakt

Boks 639 Sentrum, 7406 Trondheim
Tlf: +47 73 84 14 00
Besøksadresse:
Dronningens gate 7, 6. etasje
E-post: post@sjomatbedriftene.no
Personvernerklæring

Få nyhetsbrev

Abonner på vårt nyhetsbrev om du vil holde deg oppdatert på vår aktivitet og aktuelle saker for sjømatnæringa.