I full gang med årets NM i sjømat

Bilde: Bedømmelse av kaldrøkt ørret. Hvert produkt får anonym kode, slik at ingen av dommerne vet hvem produsenten er.
Tekst: Sjømatbedriftene
Dato: 27.04.2021
I går sparket vi i gang årets NM-konkurranse, der klassene kaldrøkt laks og kaldrøkt ørret ble bedømt. Totalt 38 produkter var påmeldt, og den overordnede tilbakemeldingen fra fagjuryen var at de ble servert svært mange gode produkter.
Konkurransen foregår på sensorisk laboratorium på NTNU, bak lukkede dører. Vi skulle gjerne hatt en folkejury med oss, men det lot seg ikke gjøre med dagens smittevernregler. Vi tror og håper at man likevel har kommet frem til verdige vinnere, basert på en svært kompetent fagjurys samlede poengsum, sier arrangement- og kommunikasjonsansvarlig i Sjømatbedriftene, Mali Myren.
Mikals Laks AS til topps
Mikals Laks AS stakk av med seieren for sin «Ørret røkt på eplespon» i klassen kaldrøkt ørret. – Et produkt med tiltalende utseende som er god og mør. En nydelig filet med velbalansert smak, skriver fagjuryen. Mikals Laks AS stakk også av med seieren i klassen kaldrøkt laks, med sin «Einerrøkt laks». Et produkt som skiller seg ut på grunn av en veldig frisk og fersk farge. En delikat smak av røyk og god balanse, mør konsistens. Og en litt syrlig ettersmak. Fagjuryen er mektig imponert over de to produktene.
Øvrige vinnere
Ørretklassen skilte seg ut i år, med svært mange gode produkter. Det var jevnt i toppen, selv om Mikals Laks til slutt trakk det lengste strået. Like bak kom Hofseth Aqua AS og Reinhartsen.
Kaldrøkt ørret
Gullmedalje: Mikals Laks AS – Ørret røkt på eplespon
Sølvmedalje: Hofseth Aqua AS – Storfjord Stamp Ørret
Bronsemedalje: Reinhartsen – Kaldrøkt ørret på bøk og einer
Også i klassen kaldrøkt laks var det jevnt fra 2. plass og ned. Så mange som 22 dyktige produsenter hadde sendt inn sine produkter til denne klassen.
Kaldrøkt laks
Gullmedalje: Mikals Laks AS – Einerrøkt laks
Sølvmedalje: Sotra Fiskeindustri – Kaldrøkt laks
Bronsemedalje: Lofotprodukt AS – Lofoten Einerrøkt Laks
Nye klasser tirsdag
Tirsdag vil klassene varmrøkt laks, gravet laks og åpen klasse vurderes. Vi vil legge ut vinnerne på Instagram og Facebook mot slutten av dagen. Følg oss gjerne på @sjomatbedriftene for oppdateringer. Har din bedrift vunnet eller kommet på andre/tredje plass, vil du også bli kontaktet på e-post fredag 30. April.
Har du spørsmål om NM i Sjømat?
Andre aktuelle saker
Revidert Nasjonalbudsjett: – Skuffet over regjeringens manglende strømstøtte
PÅ BILDET: Sjømatbedriftenes administrerende direktør, Robert Eriksson, er skuffet over regjeringens manglende strømstøtte. Her avbildet på scenen under Sjømatdagene 2022. Foto: Sjømatbedriftene.Torsdag forrige uke ble Revidert Nasjonalbudsjett fremlagt....
Sjømatbedriftene og Formue inngår samarbeid
PÅ BILDET: Formue og Sjømatbedriftene sammen på scenen under Sjømatdagene 2022. F. v. Øystein Bø (Administrerende direktør i Formue), Robert Eriksson (Administrerende direktør i Sjømatbedriftene), Alexandra Plathe (Leder Formue Pensjon). Foto: Sjømatbedriftene.Formue...
Sjømatdagene 2022: Se bildene!
Foto: Stian Engh-Halstvedt @ stianengh. Sjømatbedriftene arrangerte 29. og 30. mars Sjømatdagene 2022! Konferansen huset nesten 400 påmeldte deltakere, og over 40 utstillere. En stor takk til programleder, sponsorer, foredragsholdere, ansatte, utstillere,...
Takker Marte Lund Myran for innsatsen
PÅ BILDET: Marte Lund Myran. Foto: Sjømatbedriftene.Marte Lund Myran slutter i Norwegian Seafood Trust, og er klar for nye spennende utfordringer.Tekst: SJØMATBEDRIFTENE | Pressemelding Marte Lund Myran ble ansatt i en prosjektstilling som markedssjef i desember 2020....
Ta kontakt
Boks 639 Sentrum, 7406 Trondheim
Tlf: +47 73 84 14 00
Besøksadresse:
Dronningens gate 7, 6. etasje
E-post: post@sjomatbedriftene.no
Personvernerklæring
Få nyhetsbrev
Abonner på vårt nyhetsbrev om du vil holde deg oppdatert på vår aktivitet og aktuelle saker for sjømatnæringa.