fbpx

I full gang med årets NM i sjømat

Bilde av Korona virus

Bilde: Bedømmelse av kaldrøkt ørret. Hvert produkt får anonym kode, slik at ingen av dommerne vet hvem produsenten er.

Tekst: Sjømatbedriftene
Dato: 27.04.2021

I går sparket vi i gang årets NM-konkurranse, der klassene kaldrøkt laks og kaldrøkt ørret ble bedømt. Totalt 38 produkter var påmeldt, og den overordnede tilbakemeldingen fra fagjuryen var at de ble servert svært mange gode produkter.

Konkurransen foregår på sensorisk laboratorium på NTNU, bak lukkede dører. Vi skulle gjerne hatt en folkejury med oss, men det lot seg ikke gjøre med dagens smittevernregler. Vi tror og håper at man likevel har kommet frem til verdige vinnere, basert på en svært kompetent fagjurys samlede poengsum, sier arrangement- og kommunikasjonsansvarlig i Sjømatbedriftene, Mali Myren.

Mikals Laks AS til topps
Mikals Laks AS stakk av med seieren for sin «Ørret røkt på eplespon» i klassen kaldrøkt ørret. – Et produkt med tiltalende utseende som er god og mør. En nydelig filet med velbalansert smak, skriver fagjuryen. Mikals Laks AS stakk også av med seieren i klassen kaldrøkt laks, med sin «Einerrøkt laks». Et produkt som skiller seg ut på grunn av en veldig frisk og fersk farge. En delikat smak av røyk og god balanse, mør konsistens. Og en litt syrlig ettersmak. Fagjuryen er mektig imponert over de to produktene.

Øvrige vinnere
Ørretklassen skilte seg ut i år, med svært mange gode produkter. Det var jevnt i toppen, selv om Mikals Laks til slutt trakk det lengste strået. Like bak kom Hofseth Aqua AS og Reinhartsen.

Kaldrøkt ørret

Gullmedalje: Mikals Laks AS – Ørret røkt på eplespon

Sølvmedalje: Hofseth Aqua AS – Storfjord Stamp Ørret

Bronsemedalje: Reinhartsen – Kaldrøkt ørret på bøk og einer

Også i klassen kaldrøkt laks var det jevnt fra 2. plass og ned. Så mange som 22 dyktige produsenter hadde sendt inn sine produkter til denne klassen.

Kaldrøkt laks

Gullmedalje: Mikals Laks AS – Einerrøkt laks

Sølvmedalje: Sotra Fiskeindustri – Kaldrøkt laks

Bronsemedalje: Lofotprodukt AS – Lofoten Einerrøkt Laks

Nye klasser tirsdag
Tirsdag vil klassene varmrøkt laks, gravet laks og åpen klasse vurderes. Vi vil legge ut vinnerne på Instagram og Facebook mot slutten av dagen. Følg oss gjerne på @sjomatbedriftene for oppdateringer. Har din bedrift vunnet eller kommet på andre/tredje plass, vil du også bli kontaktet på e-post fredag 30. April.

Har du spørsmål om NM i Sjømat?

Mali Myren

Arrangement- og kommunikasjonsansvarlig, Sjømatbedriftene

Andre aktuelle saker

Overtid og korona

Overtid og korona

Et stort antall virksomheter i sjømatnæringen har erfart at koronapandemien og innreiserestriksjonene for utenlandske arbeidstakere har medført mangel på kvalifisert arbeidskraft. Dette betyr at man blir nødt til å nyttiggjøre seg arbeidskraften til de tilgjengelige...

les mer
Flere aktører klare for Jubileumskonferansen

Flere aktører klare for Jubileumskonferansen

Sjømatbedriftene har den siste tida jobbet med å lande programmet til årets store begivenhet, Jubileumskonferansen. Jubileumskonferansen går av stabelen 21.-22. September, med begrenset antall plasser til arrangementet. Nå begynner også de fleste programaktørene å...

les mer
Landsmøtet blir digitalt

Landsmøtet blir digitalt

Sjømatbedriftene, FIAS og Norwegian Seafood Trust har herved gleden av å invitere til henholdsvis Landsmøte, og generalforsamling den 29. juni 2021. Møtene vil bli avviklet digitalt.TEKST: Sjømatbedriftene   Dagsorden og sakspapirerDagsorden og sakspapirer for...

les mer
Informasjon om ferieavvikling og innreisekarantene

Informasjon om ferieavvikling og innreisekarantene

Det nærmer seg ferietid, og mange utenlandske arbeidstakere ønsker å reise på ferie til sitt hjemland. Sjømatbedriftene har fått en del henvendelser om hvordan virksomhetene bør forholde seg til dette, gitt koronasituasjonen.TEKST: Tonje Vangen, jurist og fagsjef jus-...

les mer

Ta kontakt

Boks 639 Sentrum, 7406 Trondheim
Tlf: +47 73 84 14 00
Besøksadresse:
Dronningens gate 7, 6. etasje
E-post: post@sjomatbedriftene.no
Personvernerklæring

Få nyhetsbrev

Abonner på vårt nyhetsbrev om du vil holde deg oppdatert på vår aktivitet og aktuelle saker for sjømatnæringa.