fbpx

Overskuddsmat fra NM i Sjømat til Salmar Akademiet og Matsentralen Trøndelag

Bilde av Korona virus

BILDE: Marte Lønvik Bjørnsund, daglig leder for Matsentralen i Trøndelag. På trappa har de hengt opp de sju av FNs bærekraftsmål som Matsentralen bidrar til.

Pressemelding | Tekst: Sjømatbedriftene
Dato: 30.04.2021

Sjømatbedriftene satt igjen med så mye produkter etter NM i Sjømat at det ble besluttet å gi bort alt til et godt formål. Både Matsentralen, Salmar Akademiet og studenter ved NTNU fikk nyte godt av alle produktene som ble sendt inn.

– Matsentralen er som en Robin Hood for overskuddsmat. Vi samler inn mat fra der det er for mye og gir til de som har for lite. Vi hjelper matbransjen med å redusere matsvinn og ideelle organisasjoner med mat for å hjelpe vanskeligstilte, sier daglig leder for Matsentralen i Trøndelag, Marte Lønvik Bjørnsund.

For de som mottar maten betyr den mye mer enn bare et måltid. Bare i Trøndelag får over 3700 mennesker en litt lettere hverdag ved at maten frigjør midler fra et ellers trangt budsjett. Det kan bety en vei ut av utenforskapet når barna kan ha venner på besøk eller du kan ta bussen til byen for å dra på språkkafe.

Får for lite sjømat

Bjørnsund forteller at sjømat er svært sjelden vare, etterspurt på alle åtte matsentralene i Norge. Mer sjømat ville bidratt til et enda bedre kosthold for de som ellers ikke har råd til å prioritere det, sier hun.

BILDE: Maten vi formidler får mer verdi i virkeligheten enn på papiret nettopp fordi den ikke koster noe for de takknemlige som får den. Våre leverandører bidrar til 7 av FNs 17 Bærekraftsmål og gir mat, mennesker og miljø en ny sjanse, sier Marte Lønvik Bjørnsund.

 

I tillegg til at Matsentralen mottok overskuddsmat, fikk også studenter på NTNU sponset middagen fra sjømatnæringen torsdag. Det fikk også Salmar Akademiet til Rosenborg:

(BILDE: Peder Lindsetmo og Sarmed Saify i Salmar Akademiet har sammen med Olympiatoppen utviklet en brosjyre om nok – hva – når ernæring til spillerne. I denne står sjømat sentralt).

Brukte sjømaten til opplæring i ernæring

Ungdommene ved Rosenborg Ballklub sitt akademi, Salmar Akademiet, har denne uka lært om hvorfor det er så viktig å få i seg nok sjømat. Det er kjent at Norsk ungdom spiser for lite fisk, og på denne måten håper vi at ungdommene på Salmar Akademiet kan gå foran som gode eksempler, sier Administrerende direktør i Sjømatbedriftene, Robert Eriksson. Han var selv med på overleveringen av maten, og sier han frydet seg når han så flere av de unge spillerne forsyne seg både to og tre ganger.

– Sjømat er veldig sunt, og utrolig godt. I tillegg er det den mest bærekraftige matvareproduksjonen vi har. Det å kunne gi fremtidens RBK-helter, ungdommer og folk flest en smak fra alle disse kvalitetsproduktene fra fantastiske produsenter er for oss en stor glede. Her håper jeg at vi har gitt litt flere unge smaken på sjømat, sier Eriksson.

Sjømatbedriftene er opptatt av å bidra til økt konsum av sjømat blant befolkningen, og han trekker frem at mat fra havet er noe av det mest helsefremmende mat vi kan få i oss.

– I tillegg er vi opptatt av å bidra til redusert matsvinn, og hva er vel mer naturlig da enn å sørge for at overskuddsmaten blir gitt til gode formål, og at noen får glede av den gjennom et herlig måltid, avslutter Robert Eriksson.

BILDE: Også det sosiale er viktig for spillerne, og det er ikke hver dag de spiser middag sammen på Brakka.

BILDE: Akademisjef Roar Vikvang fant flere favoritter på buffeten.

BILDE: Slik så det ut før flere av spillerne gikk for å forsyne seg med runde to og tre.

Har du spørsmål om denne artikkelen?

Mali Myren

Arrangement- og kommunikasjonsansvarlig, Sjømatbedriftene

Andre aktuelle saker

Eksport fra Norge til Storbritannia

Eksport fra Norge til Storbritannia

Storbritannia stiller krav om helsesertifikat, importmeldinger og grensekontroll ved import av ulike varer og dyr fra Norge.  Fra og med 31. januar 2024 blir kravene utvidet, og det blir innført helsesertifikatkrav for en rekke nye produkter som britiske myndigheter...

les mer
Velkommen til Sjømatdagene 2024!

Velkommen til Sjømatdagene 2024!

Vi er glade for å kunngjøre at påmeldingen til Sjømatdagene 2024 nå er offisielt åpen. Dette er årets høydepunkt for alle som er opptatt av sjømatnæringen og dens fremtid, og vi inviterer deg til å bli med på denne spennende konferansen.Årets konferanse vil tilby et...

les mer
Kvotemeldingen: Industrien er satt på vent

Kvotemeldingen: Industrien er satt på vent

Sjømatbedriftenes administrerende direktør, Robert H. Eriksson, mener det ikke er spor av industripolitikk i kvotemeldingen og at fiskeindustrien er satt på vent.   I regjeringsplattformen heter det: «Det er et mål for regjeringen å øke bearbeidingen av sjømat i...

les mer

Ta kontakt

Boks 639 Sentrum, 7406 Trondheim
Tlf: +47 73 84 14 00
Besøksadresse:
Dronningens gate 7, 6. etasje
E-post: post@sjomatbedriftene.no
Personvernerklæring

Få nyhetsbrev

Abonner på vårt nyhetsbrev om du vil holde deg oppdatert på vår aktivitet og aktuelle saker for sjømatnæringa.