fbpx

Resultatliste fra årets norgesmesterskap i sjømat

Bilde av Korona virus

BILDE: Alle produktene ble presentert med koder for anonym bedømming.

Tekst: Sjømatbedriftene
Dato: 30.04.2021

Sjømatbedriftene har i samarbeid med NTNU denne uken gjennomført NM i Sjømat 2021 bak lukkede dører. Det har vært en intensiv uke, der over 170 produkter har blitt bedømt. Tilbakemeldingene fra fagjuryen er klar: det er vanvittig høyt nivå på norsk sjømat, og spesielt i enkelte klasser. Komplett resultatliste finner du nederst i denne artikkelen.

Hele 14 vinnere har blitt kåret, men i mange av klassene har det vært jevnt mellom første-, andre og tredjeplassen. Vinnerne har blitt kåret ved beregning av gjennomsnittsummen av hver enkelt fagdommers poengscore, der produktene har blitt vurdert etter utseende, lukt, smak og konsistens. All bedømming har foregått anonymt, noe som vil si at ingen produkter ble presentert med emballasje.

Ingen folkejury i år

Under tidligere NM har en folkejury kåret vinner basert på de 5 beste produktene plukket ut av fagjuryen. Dette lot seg naturlig nok ikke gjennomføre i år. – Vi gleder oss til vi kan fylle opp lokalene med folk igjen, slik at folk kan få smake på all den fantastiske sjømaten, sier arrangement- og kommunikasjonsansvarlig i Sjømatbedriftene, Mali Myren.

Jevnt i flere klasser

I klassen for ferdigprodukt/ferdigrett (Industriprodukter) greide ikke fagjuryen og bli enige om førsteplassen, og man konkluderte med at det var såpass jevnt at de gikk for en delt førsteplass. Også i kaldrøkt ørret-klassen var det svært jevnt, mens det spriket noe mer i kaldrøkt laks-klassen. Til gjengjeld var dette den klassen med flest påmeldte produkter, hele 25 produkter fra 21 ulike bedrifter i denne klassen. I fiskekaker for håndverksbedrifter var det også svært jevnt, men fagjuryen understreket likevel at det ofte er en 2-3 produkter i hver klasse som umiddelbart peker seg ut.

Fortsatt en vei opp til full score

I hver klasse var det mulig å oppnå 80 poeng. I mange av klassene lå snittscoren et stykke unna, noe som er naturlig ved gjennomsnittregning. Den høyeste poengsummen var på 74,1/80, og den kom i kaldrøkt laks-klassen. Alle produsenter vil også få tilbakemelding på produktene sine, men det vil ta noe tid før den endelige tilbakemeldingen er ferdigstilt. Sjømatbedriftene jobber også med å finne en egnet arena for premieutdeling.

RESULTATLISTE DAG FOR DAG:

Mandag 26.04

Kaldrøkt ørret:

  1. Ørret røkt på eplespon – Mikals Laks AS
  2. Storfjord Stamp Ørret – Hofseth Aqua AS
  3. Kaldrøkt ørret på bøk og einer – Reinhartsen

Kaldrøkt laks:

  1. Einerrøkt laks – Mikals Laks AS
  2. Kaldrøkt laks – Sotra Fiskeindustri
  3. Lofoten Einerrøkt Laks – Lofotprodukt

Tirsdag 27.04

Varmrøkt laks:

  1. Varmrøkt krydderlaks – Brødrene Hjønnevåg As
  2. Varmrøykt laks – Mikals Laks AS
  3. Varmrøkt laks med pepper – Knutstad & Holen A/S

Gravet laks:

  1. Gravet laks – Sotra Fiskeindustri
  2. Gravlaks – Brødrene Berggren
  3. Dolmøy gravet laks – Dolmøy House of Seafood

Åpen klasse (røkt og gravet):

  1. Storfjord ørret med pepper – Hofseth Aqua
  2. Røkt spicy storfjord ørret – Hofseth Aqua
  3. Storfjord laks med pepper – Hofseth Aqua

Onsdag 28.04

Håndverksprodukter

Fiskeburger/Fiskekarbonade:

  1. Fiskekarbonade på fersk kolje, lyr og litt sei m/koriander, chili og vårløk – Reinhartsen
  2. Fiskekarbonader på fersk kolje, lyr og litt sei m/purre – Reinhartsen
  3. Torskekarbonade med chorizo – Knutstad & Holen A/S

Håndverksprodukter

Fiskekaker:

  1. Fine koljekaker – Gla Laksen AS
  2. Fiskekaker – Tistedal Delikatesse
  3. Koljekaker – Knutstad & Holen A/S

Håndverksprodukter

Ferdigprodukt/Ferdigrett:

  1. Lasagne m/sei! – Reinhartsen
  2. Ørretpølser – Knutstad & Holen A/S
  3. Fiskegrateng! m/torsk – Reinhartsen

Industriprodukter

Fiskeburger/Fiskekarbonade:

  1. Coop Fiskeburger 92% (Purre/Hvitløk) 300g – Norsk Kvalitetsmat
  2. Rørvikburger – Rørvik Fiskemat AS
  3. Lakseburger – Sjøfrisk Norge AS

Håndverk og industri

Fiskepudding:

  1. Fiskepudding – Brødrene Hjønnevåg As
  2. Fiskepudding – Tistedal Delikatesse
  3. Fløtepudding – Brødrene Berggren

Torsdag 29.04

Industriprodukter

Fiskekaker:

  1. Rørvik fiskekaker – Rørvik Fiskemat AS
  2. Coop fiskekaker av skrei 600g – Norsk Kvalitetsmat AS
  3. Lofoten Matpakkekaker – Lofotprodukt AS

Håndverk og industri

Osteburger:

  1. Ørretburger med urter&ost – Platina Seafood Marked AS
  2. Lakseburger med chili&cheddar – Platina Seafood Marked AS
  3. Fiskeburger med ost&bacon – Sjøfrisk Norge AS

Industriprodukter

Ferdigrett/ferdigprodukt:

  1. Rørvik Fiskebolle – Rørvik Fiskemat AS
    1. Ørretpølse med chili&cheddar – Platina Seafood Marked AS
    3. Rørvik suppeboller – Rørvik Fiskemat AS

Har du spørsmål om NM i Sjømat?

Mali Myren

Arrangement- og kommunikasjonsansvarlig, Sjømatbedriftene

Andre aktuelle saker

Save the date – Sjømatdagene

Save the date – Sjømatdagene

Sjømatdagene 24. – 26. mars 2025 på Hell Det er med stor glede vi nå kan annonsere datoen for Sjømatdagene 2025, som vil finne sted på Scandic Hell. Som en av de mest tradisjonsrike konferansene i bransjen, lover vi et program som vil inspirere og engasjere.  Sett av...

les mer
The Royal Blue Night i Nor-Fishing uken

The Royal Blue Night i Nor-Fishing uken

Den 21. august arrangerer Sjømatbedriftene og KOMENT, The Royal Blue Night – en eksklusiv aften for sjømatnæringen. Der kan du ta med deg kunder, samarbeidspartnere og ansatte til en helaftens opplevelse. En god arena for å etablere nye og styrke eksisterende...

les mer
Nye krav til arbeidskontrakt

Nye krav til arbeidskontrakt

Image by pch.vector on FreepikNye krav til hvilke opplysninger arbeidskontrakter må inneholde, trer i kraft 1. juli. Hensikten er at dette skal bidra til tydeligere og mer forutsigbare arbeidsvilkår for å gi økt trygghet og klarhet for arbeidstakerne.  De nye kravene...

les mer

Ta kontakt

Boks 639 Sentrum, 7406 Trondheim
Tlf: +47 73 84 14 00
Besøksadresse:
Dronningens gate 7, 6. etasje
E-post: post@sjomatbedriftene.no
Personvernerklæring

Få nyhetsbrev

Abonner på vårt nyhetsbrev om du vil holde deg oppdatert på vår aktivitet og aktuelle saker for sjømatnæringa.