fbpx

Ordningen med statsgaranti for kredittforsikring blir ikke videreført

logo Regjeringen

Tekst: Sjømatbedriftene
Dato: 14.05.2021

 

I dag kom det frem at tilbudet om kortsiktig kredittforsikring i all hovedsak vil bli videreført uten den statlige garantiordningen. 

I revidert nasjonalbudsjett som ble lagt frem på tirsdag denne uken foreslo regjeringen at ordningen med statsgaranti for kredittforsikring ikke videreføres etter 30. juni 2021.

Garantiordningen for re-forsikring av kredittforsikring ble etablert våren 2020 med varighet ut 2020. Målet med ordningen var å opprettholde tilbudet av kredittforsikring i en periode med særlig stor usikkerhet og opplevelse av økt risiko for tap. I forbindelse med Stortingets behandling av statsbudsjettet for 2021 ble ordningen forlenget frem til 30. juni 2021. Ordningen har fungert godt og sørget for et stabilt tilbud av kredittforsikring.

Regjeringen viser til at situasjonen nå er annerledes enn våren 2020, og tapene på ordningen har vært svært små. Kredittforsikringsselskapene på det norske markedet har nå signalisert at det ikke lenger vil være behov for statlig risikoavlastning for å opprettholde et tilfredsstillende tilbud av kredittforsikring. Ordningen blir derfor ikke videreført etter 30. juni 2021. Det foreslås at halvparten av tapsavsetningen, dvs. 810 mill. kroner av totalt 1,62 mrd. kroner, tilbakeføres til staten.

– For Sjømatbedriftene er det viktig at vi fortsetter dialogen med forsikringsselskapene slik at vi kan bidra til å sikre en ordning som i det daglig fungerer godt nok for bedriftene, og som er lik den som resten av Europa måtte ha, sier administrerende direktør Robert Eriksson.

Andre aktuelle saker

Dagens vinnere i NM i Sjømat

Dagens vinnere i NM i Sjømat

Da har dommerne gjennomført nok en kåring av de beste firma sine produkt i kategoriene kaldrøkt laks og åpen klasse. Vi gratulerer alle vinnerne.   KLASSE KALDRØKT LAKS 5.3.2024 FIRMA PRODUKT PLASSERING Mikals Laks AS Einerøkt laks 1. Reinhartsen AS Kald Røkt Laks 2....

les mer
Dagens vinnere i NM i Sjømat

Dagens vinnere i NM i Sjømat

Da er NM i Sjømat over for denne gang, og våre 5 dommere har smakt seg gjennom over 100 ulike produkt. Sjømatbedriftene er som arrangør stolt over all den fantastiske sjømaten som de mange selskap har levert til bedømming. Vi gratulerer dagens vinnere, og takker alle...

les mer
Sjømatdagene 2024

Sjømatdagene 2024

Sjømatdagene 2024 er historie, og Sjømatbedriftene vil takke alle som deltok under årets konferanse. Evalueringen er ferdig og vi er svært glade for alle gode, konstruktive og hyggelige tilbakemeldinger på hva som fungerte bra, og hva som kan gjøres bedre til neste...

les mer

Ta kontakt

Boks 639 Sentrum, 7406 Trondheim
Tlf: +47 73 84 14 00
Besøksadresse:
Dronningens gate 7, 6. etasje
E-post: post@sjomatbedriftene.no
Personvernerklæring

Få nyhetsbrev

Abonner på vårt nyhetsbrev om du vil holde deg oppdatert på vår aktivitet og aktuelle saker for sjømatnæringa.