fbpx

Havbruksdag med dyktige ungdomspolitikere

13.08. 2021

logo Regjeringen

Foto: De fleste ungdommene hadde aldri vært ute på et oppdrettsanlegg før.

Sjømatbedriftene, Hofseth International og Næringsforeningen i Ålesund inviterte onsdag sentrale ungdomspolitikere til en havbruksdag i Storfjorden. Her ble det både gode diskusjoner og kunnskapsutveksling fra flere hold.

Dagen startet om bord på MS Bruvik, som tok oss inn i Storfjorden i Ålesund. Her hadde Hofseth blant annet gleden av å vise oss sine planer for å etablere landbasert oppdrettsanlegg i gruvene i Rubbervika. Det var en tydelig engasjert Roger Hofseth som viste ungdomspolitikerne rundt på anlegget, for å gi et innblikk i hvordan fremtidens oppdrett kan se ut.

Vi fikk også et besøk på et av anleggene i fjorden, til flere av ungdommenes store begeistring. – Det har hvilt en liten forbannelse over meg og oppdrettsanlegg, sa Torleik Svelle, leder i Senterungdommen.
– Hver gang jeg har avtalt et besøk på et anlegg, har det kommet noe i veien, så nå gleder jeg meg skikkelig til å endelig få se hvordan det er, sa han. Selv har han vokst opp ved Mjøsa i Innlandet. På programmet sto blant annet flere spennende diskusjoner, og en lunsj tilberedt av Hofseths egen produktutvikler og kokk. – Noe av det beste jeg har smakt, sa en av ungdomspolitikerne til kokk Mindor Klauseth.

Vi fikk også flere interessante innlegg fra bedrifter som næringsforeningen i Ålesund hadde invitert med på turen. Artec Aqua og MMC First Process ga ungdommene førstehåndskunnskap om teknologi og innovasjon i næringen, og det var en tydelig engasjert gruppe ungdommer som stilte spørsmål underveis.

– Veldig mye ny informasjon, men ekstremt lærerikt, sa KRFUs sentralstyremedlem Emilie Skoland etter det hun beskrev som en veldig annerledes dag enn det hun er vant med. Det ble også flere spennende diskusjoner da ungdomspolitikerne fikk fortelle om de viktigste kravene de har til sjømatnæringa i årene fremover. – Det er helt klart at bærekraft og miljø blir to nøkkelfaktorer for at sjømatnæringa skal fortsette den utviklinga vi ønsker, sa Roger Hofseth, som er administrerende direktør i Hofseth International.

Sjømatbedriftene ønsker å takke alle som var med å bidra til at dette ble en fantastisk dag for alle deltagere. En spesiell takk også til Næringsforeninga i Ålesund, som deltok med daglig leder Lene Trude Solheim, og styreleder Botholf Stolt-Nielsen.

Foto: Representanter fra Artec Aqua og MMC First Process i samtale med nestleder i Rød ungdom, Mathias Robertstad.

Foto: Sirianna Pettersen er fylkesleder for Grønn Ungdom Nordland, stortingskandidat og sitter på fylkestinget i Nordland for MDG. I bakgrunnen ser du Emilie Skoland som er sentralstyremedlem for Kristelig Folkepartis Ungdom.

Foto: Leder i Senterungdommen, Torleik Svelle i samtale med Robert Eriksson, Administrerende direktør i Sjømatbedriftene.

Foto: Timo Nikolaisen er ungdomskandidat til stortingsvalget 2021 og sentralstyremedlem i Unge Venstre. I bakgrunnen Emilie Skoland fra KRFU.

Foto: Daglig leder i Næringsforeningen i Ålesund, Lene Trude Solheim hadde mye spennende og fortelle om det som rører seg i næringslivet i kommunen.

Foto: På menyen sto både laks og ørret produsert i Storfjorden.

Foto: Fylkesleder i AUF Møre og Romsdal, Kristina Mari Roald.

Foto: En svært engasjert Roger Hofseth.

Foto: Styreleder i Næringsforeningen i Ålesund, Botholf Stolt-Nielsen og Nestleder i Sosialistisk Ungdom, Petter A. Wadstensvik.

Ta kontakt

Boks 639 Sentrum, 7406 Trondheim
Tlf: +47 73 84 14 00
Besøksadresse:
Dronningens gate 7, 6. etasje
E-post: post@sjomatbedriftene.no
Personvernerklæring

Få nyhetsbrev

Abonner på vårt nyhetsbrev om du vil holde deg oppdatert på vår aktivitet og aktuelle saker for sjømatnæringa.