Vil se på permitteringsreglene i fiskeindustrien
Regjeringen har sendt ut en pressemelding om at det skal nedsettes en arbeidsgruppe som skal se på særreglene for permitteringsreglene i fiskeindustrien. Arbeidsgruppen skal vurdere om særreglene er godt nok tilpasset dagens situasjon og behov. Bakgrunnen for dette er at den opprinnelige begrunnelsen for innføringen av disse særreglene ikke lenger er like aktuell. Hensynet bak særreglene var den uforutsigbare råvaretilgangen til fiskeforedlings- og sjømatindustrien basert på tradisjonelt fiske. Oppdrettsfisk er i økende grad blitt tatt i bruk i fiskeindustrien, noe som innebærer en mer stabil råstofftilgang.
Sjømatbedriftene har i dag henvendt seg til Arbeids- og inkluderingsdepartementet, og bedt om å få delta i arbeidsgruppen.
-Vi mener det er viktig at arbeidsgruppen blir utvidet og at Sjømatbedriftene får delta i dette arbeidet. Vi representerer tross alt en meget stor andel bedrifter som tilhører fiskeindustrien. Både de som baserer seg på råstoff fra laks og hvitfisk, men også de som baserer seg kun på hvitfisk. Med aktører som Norsk Sjømat, Hofseth International og Primex Norway som eksempler på medlemsbedrifter, er det helt opplagt etter vårt skjønn at Sjømatbedriftene bør delta, sier fagsjef for jus og arbeidsliv, Tonje Vangen.
På denne lenken kan du se regjeringens pressemelding
Andre aktuelle saker
Vil du delta i intervju?
Fiskeridirektoratet ønsker å intervjue et utvalg personer som jobber i fiskerinæringen våren 2024 Målet er å øke kunnskapen om hvilke utfordringer fiskerinæringen står ovenfor når det gjelder å følge regelverket i praksis. Ved å delta bidrar du til...
Dagens vinnere i NM i Sjømat
Da har dommerne gjennomført nok en kåring av de beste firma sine produkt i kategoriene kaldrøkt laks og åpen klasse. Vi gratulerer alle vinnerne. KLASSE KALDRØKT LAKS 5.3.2024 FIRMA PRODUKT PLASSERING Mikals Laks AS Einerøkt laks 1. Reinhartsen AS Kald Røkt Laks 2....
Akvakulturnæringa på Vestlandet – frå «Raudt til Grønt»
Det blir åpent møte om rapporten fra "Rødt til Grønt" som er utarbeidet av HI, VI, UIS på oppdrag fra Vestland fylkeskommune. Tid: Torsdag 18. april kl. 15:00 - 17:30 (kaffi og noko å bita i frå kl. 15:00, møtestart kl. 15:30) Stad: Radisson Blu Royal Hotel...
Dagens vinnere i NM i Sjømat
Da er NM i Sjømat over for denne gang, og våre 5 dommere har smakt seg gjennom over 100 ulike produkt. Sjømatbedriftene er som arrangør stolt over all den fantastiske sjømaten som de mange selskap har levert til bedømming. Vi gratulerer dagens vinnere, og takker alle...
Ta kontakt
Boks 639 Sentrum, 7406 Trondheim
Tlf: +47 73 84 14 00
Besøksadresse:
Dronningens gate 7, 6. etasje
E-post: post@sjomatbedriftene.no
Personvernerklæring
Få nyhetsbrev
Abonner på vårt nyhetsbrev om du vil holde deg oppdatert på vår aktivitet og aktuelle saker for sjømatnæringa.