fbpx

Vil se på permitteringsreglene i fiskeindustrien

Hoffseth

Regjeringen har sendt ut en pressemelding om at det skal nedsettes en arbeidsgruppe som skal se på særreglene for permitteringsreglene i fiskeindustrien. Arbeidsgruppen skal vurdere om særreglene er godt nok tilpasset dagens situasjon og behov. Bakgrunnen for dette er at den opprinnelige begrunnelsen for innføringen av disse særreglene ikke lenger er like aktuell. Hensynet bak særreglene var den uforutsigbare råvaretilgangen til fiskeforedlings- og sjømatindustrien basert på tradisjonelt fiske. Oppdrettsfisk er i økende grad blitt tatt i bruk i fiskeindustrien, noe som innebærer en mer stabil råstofftilgang.

Sjømatbedriftene har i dag  henvendt seg til Arbeids- og inkluderingsdepartementet, og bedt om å få delta i arbeidsgruppen.

-Vi mener det er viktig at arbeidsgruppen blir utvidet og at Sjømatbedriftene får delta i dette arbeidet. Vi representerer tross alt en meget stor andel  bedrifter som tilhører fiskeindustrien. Både de som baserer seg på råstoff fra laks og hvitfisk, men også de som baserer seg kun på hvitfisk. Med aktører som Norsk Sjømat, Hofseth International og Primex Norway som eksempler på medlemsbedrifter, er det helt opplagt etter vårt skjønn at Sjømatbedriftene bør delta, sier fagsjef for jus og arbeidsliv, Tonje Vangen.

 På denne lenken kan du se regjeringens pressemelding

 

Andre aktuelle saker

Ugyldig konsesjonsstopp for landbaserte anlegg

Ugyldig konsesjonsstopp for landbaserte anlegg

Foto: Kyst.no Det er nå grunnlag for å slå fast at Nærings- og Fiskeridepartementets beslutning om å stanse behandlingen av søknader om landbaserte akvakulturanlegg er ugyldig. Myndighetene vil ha plikt til å behandle nye søknader som sendes inn.     ...

les mer
Sjømatbedriftene styrker laget

Sjømatbedriftene styrker laget

Foto: Sjømatbedriftene Administrerende direktør i Sjømatbedriftene, Robert H. Eriksson, er svært godt fornøyd med å ha fått om bord Geir Martin Lerbukt som ny faglig leder for fangst og industri. Han tiltrer stillingen senest 1. januar 2024.   - Geir Martin tar...

les mer
Årets kvalitetsfisker 2023

Årets kvalitetsfisker 2023

Foto: Norges Råfisklag Jan-Erik Pedersen og Ronny Henriksen med båten «Røstjenta» er «Årets kvalitetsfisker 2023   Ved første øyekast vil det være naturlig å anta at årets kvalitetsfisker er fra øya lengst sør i Lofoten. Faktisk er skipper og eier av fiskebåten...

les mer
Velkommen til Sjømatdagene 2024!

Velkommen til Sjømatdagene 2024!

Vi er glade for å kunngjøre at påmeldingen til Sjømatdagene 2024 nå er offisielt åpen. Dette er årets høydepunkt for alle som er opptatt av sjømatnæringen og dens fremtid, og vi inviterer deg til å bli med på denne spennende konferansen.Årets konferanse vil tilby et...

les mer

Ta kontakt

Boks 639 Sentrum, 7406 Trondheim
Tlf: +47 73 84 14 00
Besøksadresse:
Dronningens gate 7, 6. etasje
E-post: post@sjomatbedriftene.no
Personvernerklæring

Få nyhetsbrev

Abonner på vårt nyhetsbrev om du vil holde deg oppdatert på vår aktivitet og aktuelle saker for sjømatnæringa.