fbpx

Norway Seafood Festival – Er du klar for sjømatfestival i Trondheim?

23.01. 2023

Lingalaks lokalitet

Foto: Visit Trondheim

Sjømatfestivalen Norway Seafood Festival går av stabelen i Trondheim for første gang 2. til 4. mars 2023. Her vil du kunne meske deg med fantastiske råvarer fra havet.

Sjømatfestivalen Norway Seafood Festival går av stabelen i Trondheim for første gang 2. til 4. mars. Her vil du kunne meske deg med fantastiske råvarer fra havet.

Norge og Trøndelag har verdens beste sjømat, og under festivaluka skal den få stå i sentrum. Kom og spis, opplev, utforsk og lær.

På Sjømatfestivalen blir det sjømat i alle kanaler. Byen kommer til å syde av aktiviteter og menyene være fullspekket med det beste havet har å by på – og det midt i sjømatsesongen.

For det er på denne tiden av året, når havet er skikkelig kaldt, at sjømaten er på sitt aller beste. Skreien gyter langs norskekysten, fiskene er faste og smaksrike og skalldyrene i full vigør.
Samtidig har solen begynt å skinne over byen vår, og det er lysere tider i vente. Timingen kunne ikke vært mer perfekt for en sjømatfestival!

Kom og la deg forføre av lekre retter som får sansene til å fryde seg. Her vil råvarene få den oppmerksomheten de fortjener, og det blir plass til så vel ny som tradisjonsrik sjømat.

Sjømatfestivalen er også stedet hvor du kan utfordre deg selv, og smake på råvarer du ikke hadde forestilt deg at gikk an å spise. Kanskje blir dette uka du spiser kråkebolle for første gang? Vi skal gjøre vårt for at det skal smake så godt at det blir en opplevelse du sent vil glemme.

Maten som serveres skal trylles fram av så vel unge kokketalenter som etablerte stjernekokker. Som Norges mathovedstad er det flust av dyktige kokker og fantastiske spisesteder i Trondheim. I kombinasjon med verdens beste råvarer fra havet vil vi også tiltrekke oss besøk av kokkecelebriteter og foodies.

Vi bør spise mer sjømat, ikke bare fordi det er godt, men fordi det er bra for helsa, miljøet og er bærekraftig. Med stadig flere mennesker på jorda og klimautfordringer er sjøen og havet en svært viktig del av løsningen i det grønne skifte. Vi er stolte av at norsk sjømat er en viktig brikke i dette.

Ravnkloa og Clarion Hotell på Brattøra vil være sentrum for mange aktiviteter. Det vil settes opp et sjømatmarked med både kjente og nye produkter. Her kan du velge blant fantastiske råvarer.

Lokale sjømatprodusenter vil naturligvis være i fokus, og det blir fristende smaksprøver.

Sjømatfestivalen skal også være en arena for læring. Kunnskapsrike kokker vil inspirere og vise deg det du trenger for å lage ny og spennende sjømat hjemme. Raskt, godt og rimelig.

Her vil du også kunne overvære kokkeshow, foredrag, forskning, delta på aktiviteter og oppleve den gode festivalatmosfæren. Det vil også være konserter og andre kulturarrangementer du kan oppleve samtidig som du nyter deilig sjømat.

Denne langhelgen i begynnelsen av mars vil byens spisesteder tilby sjømatopplevelser på rekke og rad – enten du besøker en matvogn eller stjernerestaurant. Glassene som serveres til maten vil også få oppmerksomheten de fortjener, og vi kan love mye å skåle for.

Kom og spis, opplev, utforsk og lær.

Sammen skal vi feire sjømaten!

Bli med og skap en fantastisk sjømatfestival!

Mål

Å etablere en årlig sjømatfestival i mars hvor innbyggerne i Trøndelag og tilreisende fra inn og utland komme til Trondheim for å spise, oppleve, utforske og lære om verdens beste sjømat og sjømatdistrikt.

Sjømatfestivalen skal farge byen

En viktig deler av festivalen er selvsagt å smake på og spise den fantastiske sjømaten vi kan tilby. Men det er også masse annet som bidrar til at besøkende får en flott festivalopplevelse. Det kan være

  • Matopplevelser
  • Konserter
  • Konkurranser
  • Kurs
  • Kultur
  • Foredrag
  • Historie
  • Opplevelser, og mye mer

Her har dere mulighet til å bidra. Har dere et spennende tilbud som kan bli en del av festivalprogrammet? Nøl ikke med å kontakte oss!

Markedsføring

Sjømatfestivalen vil markedsføre arrangementer og bidragsytere som takker ja til å bli med på dette. Det blir en bred og god markedsføring av alt som skal skje under sjømatfestivalen. For å bidra til dette trenger vi et lite økonomisk bidrag på 2.000 kroner. Men siden det er første året vi arrangerer sjømatfestivalen gir vi en introduksjonspris på 1.000 kroner.

Bli med og skap en fantastisk sjømatfestival!

Det vi trenger i første omgang er en tilbakemelding på om dere ønsker å være en del av sjømatfestivalen Norway Seafood Festival?

  • Send mail til post@norwayseafoodfestival.no med en kort beskrivelse av hva dere ønsker å delta med
  • Deretter vil vi kontakte dere for å få informasjon om innholdet dere ønsker å tilby, og hva vi skal markedsføre.

Nøl ikke med å ta kontakt. Bli med og lag en fantastisk sjømatfestival!

Ta kontakt

Boks 639 Sentrum, 7406 Trondheim
Tlf: +47 73 84 14 00
Besøksadresse:
Dronningens gate 7, 6. etasje
E-post: post@sjomatbedriftene.no
Personvernerklæring

Få nyhetsbrev

Abonner på vårt nyhetsbrev om du vil holde deg oppdatert på vår aktivitet og aktuelle saker for sjømatnæringa.